Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon Devlet Hastanesi’nde Bir Günde 2 By-Pass Yapılıyor

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde kapalı by-pass ameliyatları yapmaya başlayan Opr. Dr. Ercüment Ayva, bir günde iki kapalı by-pass ameliyatını başarıyla yapabildiklerini açıkladı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde kapalı

Opr. Dr. Ercüment Ayva, yaptığı açıklamada Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde kapalı by-pass ameliyatları yapılabilmesi için her türlü donanıma sahip olduklarını belirtti.

Dr. Ayva, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu ameliyatların yapılabilmesi için her türlü donanıma sahibiz. Halkımızın il dışında, özel hastanelerde bu ameliyatlar için yüksek miktarlarda ücret ödemelerine gerek yok. Artık günde iki defa bu operasyonu hastanemizde yapabiliyoruz. Koroner by-pass ameliyatı önerilen tüm hastalarımızın ameliyat olmadan önce devlet hastanemizde kalp ve damar cerrahisi branşından ikinci uzman görüşü almalarını öneriyorum. Kapalı by-pass yani ‘Minimal invazivby-pass’ yönteminin avantajlarını şunlardır: Hastanın göğüs kafesi kesilmediği için çok az ağrısı oluyor. Çok küçük bir kesiden ameliyat yapıldığı için ameliyatta ve sonrasında çok az kan kullanılıyor. Yoğun bakımda ve hastanede kalma süresi kısalıyor. Hastalar ameliyattan sonra 4’üncü gün evlerine gidebiliyor. Bu operasyondan sonra hastalar, işlerine çok daha erken dönebiliyor. Hastalar ameliyat sonrası her tür pozisyonda uyuyup, 15 gün içinde araba kullanabiliyor. Oysa açık kalp ameliyatlarında hastalara belli bir zaman sırt üstü yatmaları öneriliyor. Araba kullanmaları için ise 1,5 ay kadar beklemeleri gerekiyor. Kesinin çok küçük olması 6-8 santimetre kozmetik açıdan hastaları çok memnun ediyor.”

Afyon Devlet Hastanesi’nde bir gunde 2 by-pass yapiliyor VIDEO

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti