Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon dünyaya açılıyor – Kocatepe Gazetesi

Bu dev organizasyonla ilgili
Afyon dünyaya açılıyor

Bu dev organizasyonla ilgili görüşmelerin tamamlandığını dile getiren Başkan Çoban, Şampiyonalar ile ilgili ilk açıklamanın Cuma günü ulusal ve yerel basının katılımlarıyla Spor Kompleksi’nde yapılacağını ifade etti. Organizasyon giderlerinin 1 milyon Euro olduğunu kaydeden Başkan Çoban, “Türkiye içi reklam hakları bizde olacak. Bunun yanında Dünya Motosiklet Federasyonu’nun yöneticilerinin, idarecilerin, hakemlerin konaklama giderleri de bize ait. Onu zaten otellerimiz karşılayacak, sporcuların hariç. 1 milyon Euro’luk giderin yüzde 50’lik, yüzde 60’lık bölümünü inşallah sponsorlardan yani reklam verenlerden karşılanacağını düşünüyoruz. Yine oradan belediyemizden 300-400 bin Euro para çıkabilir” dedi.
PİST İÇİN ARAZİ TAHSİSİ BEKLENİYOR
Ertuğrul Gazi Mahallesi Deprem Konutlarının arkasında yapılacağını açıkladıkları ekstrem sporlarda Afyon’u uçuracak Otomobil ve Motor Sporları Pisti ile ilgili de bilgi veren Başkan Çoban, “Arazinin tahsis işlemleri devam ediyor. Arazi bize tahsis edildiği zaman bu alanda otomobil yarışları, motor racing yarışları, carting yarışları, indoor (kapalı) carting yarışları, drift yarışları, drag yarışları, rallikros yarışları ve at yarışları yapılacak. Şu anda arazinin tahsisini bekliyoruz. Bu tür yatırımlar aynı zamanda bizim termal turizmimizi de canlandıracak” dedi.
TANITIMA EROĞLU DA KATILACAK
Ayrıca 2018 ve 2019 Dünya Motokros Şampiyonası tanıtımı için Spor Kompleksi’nde tanıtım toplantısı yapılacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun ve protokol üyelerinin katılımıyla yapılacak olan tanıtım toplantısı bugün saat 12.00’de Spor Kompleksi’nde düzenlenecek.