Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon Eğitim Vakfı için tarihi toplantı

Türk Eğitim Derneği Koleji’nin
Afyon Eğitim Vakfı için tarihi toplantı

Türk Eğitim Derneği Koleji’nin bulunduğu arazinin 4706 sayılı Yasa ile sağlanan imkan ile değerinin yarı fiyatına Afyon Eğitim Vakfı’na kazandırılması kapsamında, konu hakkında bilgilendirme yapmak ve desteklerini istemek maksadıyla Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve Afyon Eğitim Vakfı İkinci Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyon Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Murat Diker ve Muhasip Kadir Pancaroğlu, İstanbul’da, yaşayan Afyonkarahisar’lı işadamlarıyla bir araya geldiler.
AFYON SEVDALILARI BİR ARADA
Ev sahipliğini Afyon Eğitim Vakfı kurucularından Orhan Yavuz’un yaptığı toplantıya işadamları Ahmet Bozokluoğlu, Suat Sarısoy, Hulusi Gürsoy, Mustafa Mühsürler, Metin Balıbey, Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Koçak, Vakfın Yeminli Mali Müşaviri Kamil Ay, Yönetim Kurulu Üyesi Musa Bursalı, İntersteno Türkiye Temsilcisi ve Evkur Finansman Genel Müdürü Seçkin Köse, Emekli Albay İsmail Özdilek ve Vakıf Bursiyer Öğrencisi Mehmet Ünal katıldılar.
BURS SAYISI 3’E KATLANDI
Vakıf ile ilgili sunumun Afyon Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Murat Diker tarafından yapılmasından sonra Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Afyon Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser yönetime geldikleri tarihten sonra burs verilen öğrenci sayısının üç kat arttığını belirterek çalışmaları ve gelecekte yapmak istediklerini anlattı.
ARSA VAKIF’A KAZANDIRILMALI
Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve Afyon Eğitim Vakfı İkinci Başkanı Burhanettin Çoban da söz konusu arsanın Vakıf’a kazandırılmasının önemini vurgulayarak, bu şekilde okurken maddi sıkıntı çeken Afyonlu öğrencilere sürekli bir gelir kaynağı olacağını söyledi.
YOĞUN PROGRAMINA RAĞMEN KATILDI
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz da her şeyden önce eğitime önem verilmesini belirterek yoğun programına rağmen burada bulunmak istediğini ve her konuda her zaman destek olacaklarını işadamlarının da bu konuya gösterdikleri hassasiyetten çok mutlu olduğunu söyledi.
İKİNCİ EN
BÜYÜK ATILIM
Toplantıya ev sahipliği yapan duayen işadamı Orhan Yavuz 1945 yılında İstanbul’da öğrenci iken “Afyon Okutma ve Yardım Cemiyeti” tarafından Afyonlu öğrencilere yapılacak öğrenci yurdu için düzenlenen toplantıya davet edilişini, bu öğrenci yurdunun yıkılmasından sonra bu yurdun küllerinden yurtta kalan öğrenciler tarafından Afyon Eğitim Vakfı’nın kurulduğunu, şu anda burada bulunan işadamlarının tamamının bu yurtta kaldığını, bugünkü toplantının 1945 yılındaki tarihi toplantıdan sonraki ikinci tarihi toplantı olduğunu söyledi.
“DESTEĞE HAZIRIZ”
Toplantıya katılanlar sırayla söz alarak maddi ma-nevi her türlü yardıma seve seve hazır olduklarını belirttiler. Toplantı katılımcılara verilen şilt töreniyle sona erdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti