Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon eğitimde istenilen seviyeye gelecek”

“Afyon eğitimde istenilen seviyeye gelecek”

Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar eğitimini masaya yatırdıklarını belirterek, “Toplantıda yeni yol haritası belirledik. Eğitimde iyileştirme toplantılarımız aylık olarak devam edecek ve istenilen seviyeye geleceğiz” dedi

 

Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu Gün FM’de Gazeteci İsmail Akar’ın sunduğu Gündem programına konuk oldu. Eroğlu programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bölgede su sıkıntısı bulunmadığını belirten Eroğlu, “Çünkü Akdeğirmen Barajı var. Hatta 2040 yılına kadar şehrimizin su ihtiyacını karşılayacak tesisleri yaptık. Düzağaç Akdeğirmen Barajı ve isale hattı çok modern yapıldı. Hatta bu barajı dünyaya örnek olsun diye kendi yazdığım kitaba koydum. Kitap tüm üniversitelerde okutuluyor. Afyonkarahisar memba suyu gibi su içiyor” diye konuştu.
“107 MİLYON ADET FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDUK”
Afyonkarahisarlılar ile sürekli iç içe olmaktan mutlu olduğunu kaydeden Eroğlu, “Bugüne kadar çok şeyler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. 24 milyar TL’lik yatırım yaptık. 62 tane baraj, gölet, sulama tesisleri, 1500 tane köprü yaptık. Derelerin tamamını ıslah ettik. Bu çalışmalar ilimize çok şeyler kazandırdı. Afyonkarahisar’ın dağlarını yeşillendirdik. 107 milyon adet fidanı toprakla buluşturduk. Okul bahçelerini ağaçlandırdık. Okullar hayat bulsun projesine büyük katkı sağladık. Ayrıca yol kenarlarına ağaçlandırma yaptık. Afyonkarahisar’a girerken yeşillikler içerisinde giriyorsunuz. Erkmen’in sırtlarında yağmur az yağdığı için ağaç olmaz diyorlardı. O zaman buralara damlama sulama yaparız dedim ve ağaçlandırdık. Türkiye’de ilk defa damlama sulama ile ağaçları büyüttük ve yemyeşil oldu. Ayrıca sayısız park, bahçe, mesire alanları yaptık. Zafer Kent Ormanımız ilimize çok ayrı bir hava kattı.” dedi.
“AFYONKARAHİSAR, TÜRKİYE’NİN TERMAL BAŞKENTİ OLDU”
Afyonkarahisar’ın gelişip büyüdüğüne değinen Eroğlu, “Ben siyasete başladığımda ilimizi termalin başkenti yapacağımızı söylemiştim. Bugün bunu gerçekleştirdik. Tüm şehirleri solladık ve şu anda Afyonkarahisar, Türkiye’nin termal başkenti oldu. Şimdi yeni bir proje geliştiriyoruz. Sağlık turizmi ile ilgili kanun çıktı. Termal bölgede özel endüstri termal merkezi kuruyoruz. 4 bin kişilik istihdam sağlanacak. İlimiz hakikaten çok gelişti. Etrafımızdaki tüm şehirlere kolay bir şekilde ulaşabiliyoruz. Afyonkarahisar tüm yolların kavşak noktası. Bölünmüş yollar yaptık. Yollarımız Afyon kaymağı gibi oldu” şeklinde konuştu.
“EĞİTİM TOPLANTISI DÜZENLEDİK”
Afyonkarahisar’da eskiden tedavi olunamadığını ve büyük şehirlere gidildiğini anımsatan Eroğlu, “Şimdi hem il merkezi, hem de tüm ilçelerimizde sağlık hizmetleri modern bir şekilde veriliyor. Sağlıkta ilimiz muazzam bir mesafe kat etti. Diğer illerden ilimizdeki hastanelere hastalar geliyor.” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar eğitimini 20 gün önce masaya yatırdıklarını belirterek, “Eğitimde istenilen düzeyde değiliz. 40 yıl önce Afyon Lisesi Türkiye’nin en iyi üçüncü lisesiydi. Çok değerli kişileri mezun etti. Şu anda eğitimde neler yapabiliriz anlamında bir toplantı yaptık. Valimiz Mustafa Tutulmaz, İl Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katıldığı toplantıda meseleleri ele aldık. Yeni yol haritası belirledik. Eğitimde iyileştirme toplantılarımız aylık olarak devam edecek ve istenilen seviyeye geleceğiz.” dedi.