Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon için de, Türkiye için de önemli

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyon için de, Türkiye için de önemli

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ATSO Başkanı Hüsnü Serteserile işadamı Salim Pancar, Türkçe Olimpiyatları’ndan övgüyle söz etti

İkbal Termal Otel’de düzenlenen 10’uncu Yıl Türkçe Olimpiyatları Afyonkarahisar Etkinlikleri basın toplantısında konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, belediye başkanlığından önce ve sonra Olimpiyatları izlemeye çalıştığını belirtti. Çoban “Geçen sene ilimizde ilk defa 22 Haziran akşamı Türkçe Olimpiyatları gerçekleştirildi. Afyonkarahisar merkezden, ilçelerden, çevre illerden 10 binlerce insan bu etkinliği izlemek için ilimize geldi. Geçen yıl, Afyonkarahisar Belediyesi olarak destek vermiştik. Etkinliklere bu yıl da destek olma kararı aldık. Büyük bir memnuniyetle destek vermeye devam ediyoruz” dedi.
AZİM, KARARLILIK, BAŞARI
Dünyanın pek çok ülkesinde okul ve kurslar açıldığını, bu olimpiyatlara buralardaki öğrencilerin katıldığını hatırlatan Çoban, bu okullardaki öğretmenlerin “Başarana kadar geri dönüş yok” ilkesiyle hareket ettiğini, tabir-i caizse gemileri yaktığını söyledi. Çoban, “İnşallah Afyonkarahisar halkı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bu etkinliğe sahip çıkacaktır. Ben bu etkinliğe destek olan, sponsor olan herkesi tek tek, ayrı ayrı, candan kutluyorum” şeklinde konuştu.
20 İLDEN BİRİSİ AFYON
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser ise, böyle bir etkinliğin Afyonkarahisar ekonomisine sunacağı katkının memnuniyet verici olduğuna dikkat çekti. Serteser, “Binlerce kilometre uzaktan, böyle genç insanların, çocukların gelip güzel şarkılar ve türküler söylemeleri, tüyler ürpertici bir olay. Bu kısa filmde bile gözyaşlarını insanın tutması zor. Türkçe Olimpiyatları dışında hiçbir dilin olimpiyatlarının düzenlendiğini duymadım. Bu sene 20 ilde etkinlik düzenlenecek. 20 il arasında Afyonkarahisar’ın da olması çok önemli” ifadelerini kullandı.
İşadamı Salim Pancar ise “Bizler biliyoruz ki bunun derinliğinde çok daha fazla şeyler var. Emeği geçen herkese saygılarımı sunuyorum” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti