Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon, Kocataş ustanın keçeleriyle tanıtılacak

Afyon, Kocataş ustanın keçeleriyle tanıtılacak
Afyon, Kocataş ustanın keçeleriyle tanıtılacak

UNESCO tarafından kültürel mirasın korunması ve desteklenmesi amacıyla, Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması’na yönelik 2003 yılında kabul edilen ve Türkiye’nin de taraf olduğu sözleşme kapsamında hazırlanan, ‘Yaşayan İnsan Hazineleri’ listesine Afyonkarahisarlı keçe ustası Ahmet Yaşar Kocataş da eklendi. Her yıl bir ya da iki kişinin kabul edildiği ‘UNESCO Yaşayan İnsan Hazineleri’ne Afyonkarahisar’dan giren keçe ustası Ahmet Yaşar Kocataş, UNESCO’nun tanıtım listesinde yer alacak. UNESCO görülecek yerler listesinde ziyaret edilecek kültürel miraslar arasında yer alacak Kocataş ve keçe eserleriyle birlikte Afyonkarahisar’ın da tanıtımı yapılacak.
Fes ve Mevlevi sikkesi gibi keçe eserleri büyük ilgi gören Kocataş’ın keçeleri, Afyonkarahisar’ın tarihi geçmişinin de tanıtılmasını sağlayacak.
Konusunda ender bulunan bilgiye sahip olan, usta çırak ilişkisinde yetişmiş ve çıraklar yetiştirmiş, en az 10 yıllık ustalar arasından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın teklifi ile UNESCO tarafından belirlenen ‘Yaşayan İnsan Hazineleri’ listesine 2003 yılından bu yana 20 isim eklendi. Geçmiş yıllarda UNESCO tarafından listeye alınan 5 usta son 5 yıl içinde hayatını kaybederken, Afyonkarahisarlı keçe ustası Ahmet Yaşar Kocataş da keçecilik sanatıyla listeye dahil edildi. UNESCO’nun ‘Yaşayan İnsan Hazineleri Listesi’ berat ve ödülünü bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacak Kocataş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a elleriyle hazırladığı keçe seccade ile Mevlevi sikkesi hediye edecek. (Kocatepe Haber Merkezi)