Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon Robomino takımı Türkiye 4. oldu

12 Haziran 2022 tarihinde

12 Haziran 2022 tarihinde İzmir Fuar merkezinde Bilim Kahramanları Derneği tarafından koordine edilen Dünya Robot Olimpiyatı (WRO) kurallı klasman alanında Robomino takımı Türkiye dördüncüsü oldu

 

Robomino takım üyeleri, Bedrettin Enes Koyuncu, Berat Göl, Esra Karatepe iki tur şeklinde düzenlenen turnuvada toplam 132 puan alarak Türkiye dördüncüsü oldular. Takımın koçluğunu Bekir Koyuncu ve Gökhan Şahintepe yapıyor.
Takım Koçu Bekir Koyuncu, Robomino takımının ilk defa Dünya Robot Olimpiyatında yer aldığını belirterek, Dünya Robot Olimpiyatına 2 aylık yoğun bir çalışma ile hazırlandıklarını açıkladı. Elde edilen başarı hakkında bilgi veren Koyuncu şunları kaydetti: “Takımın bu başarıyı elde etmesindeki en önemli faktörü; Düzenli ve disiplinli çalışmadır. Gelecek sezonda ilimizi en iyi şekilde temsil etmek ve başarıyı sürdürmek istiyoruz. Dünya Robot Olimpiyatı dışında 5-6 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilen First Lego LeagueChallenge Cargo Connect Sezonunda 1. Grupta yarışarak Robot Tasarım 2. ve Robot Oyunları 3. olarak Afyonkarahisar 1. ve grup 4. olarak Ulusal Turnuvaya katılım hakkı elde ettik. 20 Mart 2022 tarihinde Ulusal Turnuvada yer alarak 61 ilden 400 takımın katıldığı turnuvada 605 puan toplayarak Robot Performans alanında Türkiye 10. olarak sezonu tamamladık. Takım üyeleri önümüzdeki sezon Dünya Robot Olimpiyatında ve First Lego League Challenge turnuvalarında daha fazla başarı göstererek Avrupa ve Dünya Finallerinde ilimizi ve ülkemizi temsil etmek istiyor.” dedi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti