Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon’da esnaf kaderiyle baş başa bırakıldı”

“Afyon’da esnaf kaderiyle baş başa bırakıldı”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, pandemi sürecinde şehir esnafının adeta kaderine terk edildiğini, kentsel dönüşüm projesinin mağduriyetsiz şekilde hayata geçirilmesi halinde Afyonkarahisar’a hakiki bir güzellik katacağını kaydetti

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu dün sabah partide düzenlediği basın toplantısında merkezi hükümete, yerel yönetime ve uzun yıllar siyaset yaptığı MHP’nin İl Başkanı Mehmet Kocacan’a yönelik eleştirilerde bulundu. Mısırlıoğlu Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in çaba ve çalışmalarını takdirle izlediğini kaydetti.
“KANAL 3 VE ANIL YAŞAR GURURLANDIRDI”
Muhammet Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar’ın dünyaya açılan penceresi olan, ülkede ve dünya da Afyonkarahisar’la ilgili haber alma özgürlüğüne vesile olan Kanal3 televizyonunu “yılın yerel kanalı” seçilmesinden dolayı çalışanlarını ve yöneticilerini kutladı. Zor günlerden geçilen bir dönemde Afyonkarahisar’dan güzel haberler almanın kendilerini memnun ettiğini söyleyen Mısırlıoğlu, “AFJET Afyosporumuzun futbolcusu Seyfettin Anıl Yaşar’ın U-19 Milli Takımı kadrosuna çağırılması hepimizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Afyonkarahisar adına gurur duyduk. Bundan sonraki hayatında Afyonkarahisar adına kendisine başarılar diliyorum.” dedi.
“AFYON HAYALET ŞEHRE DÖNÜŞTÜ”
Türkiye de pandemi ile birlite ekonomik sıkıntılarında yaşanmasıyla zor günler geçirildiğini belirten Mısırlıoğlu, “Bu günlerde basın kuruluşları yoluyla, algılarla ülkemizin ve milletimizin gerçek gündemini duyurmamaya, gölgelemeye çalışmaları hepimizin malumudur. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların şehrimizde de daha yoğun olduğunu hepimiz hissediyoruz. Ülkeyi yönetenlerin atmış olduğu adımların yeterli olmadığını görüyoruz ve hemşerilerimizin bir nebze olsun yükünü hafifletecek, sorunlarına çözüm bulacak girişimlerin, adımların atılmasını, ülkeyi yönetenlerden ve ilimizi yönetenlerden şehrin ana muhalefet partisi konumunda olan bir parti olarak bekliyoruz. Ülkemizde pandemi paralel olarak ekonomik krizi en derinden hissedildiği bu günlerde şehrimizde sanayi esnafımız adeta kaderiyle baş başa terk edilmiş durumdadır. Şehrin içindeki kafelerin lokantaları, pastaneleri, kıraathanelerde çeşitli insanları alışveriş ve yiyecek içecek ile ilgili uğrak yerleri olan mekânların kapalı olmasından ibaret olan Afyonkarahisar hayalet şehre dönmüştür. Afyonkarahisar’ın en işlek caddelerinde bile terk edilmişlik havasında bir görüntü, terk edilmiş bir şehir havasında olan mekânlar bizleri derinden üzmektedir. Pandemiye bağlı olarak bu kısıtlamalar bir daha böyle devam ederse Afyonkarahisar’daki bu ufak ve orta ölçekli esnaflarımızın durumunu hiçbirimiz kurtaramaz. Bundan dolayı şehrimizi ve ülkemizi yönetenlerin almış oldukları kira yardımı desteğinin hiç bir değerinin olmadığını ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.
“VATANDAŞ GERÇEKTEN
GÜNDEMDEN UZAKLAŞTIRILIYOR”
Afyonkarahisar’ın en ücra köşesinde bile 500 TL’ye kiralanacak mekân olmadığının altını çizen Mısırlıoğlu, “Merkezi hükümetin almış olduğu 500 TL’lik yardım insanlarımızın gözünü boyamaktan başka bir şey değildir. Bunu icraat olarak, bunu bir lütuf olarak bunu insanlara yapılmış bir hizmet olarak anlatmak bizlerin ve insanların aklıyla alay etmektir. Dolayısıyla derhal ivedi şekilde önlemlerin alınması, ufak ve orta ölçekli sanayicimizin, esnafımızın berberi yani lokantacı mızı, kıraathane şiirimizin kafeleri işletmecilerine uzun vadede kendilerine nefes aldıracak önlemlerin ağacıdır ivedi olarak devreye sokulması lazım. Geçen yıl pandeminin başlamasıyla birlikte verilmiş olan kredi desteğinin şu an geri ödemesini yapabilen bir tane esnaf daha görmedim. Onun üstüne daha da çok yükler bindi ve bu günleri kapalı geçtiği günlerde insanlarımız siftah yapamadıklarından, eve ekmek götüremediklerinden, çocuğuna harçlık veremediklerinden dolayı şehrimizde birçok yuvada tencere kaynamıyor, bacalardan duman çıkmıyor. En derin yaramız olan ekonomiyi gündeme getirenlerde felaket tellallığı yapmakla, hainlikle suçlanıyor. Hainlikle suçlamalarla, bilmem nereye atılan füzelerin kaç para olduğunu sormakla topu taca atarak insanlarımız gerçek gündemden uzaklaştırılıyor.” şeklinde konuştu.
“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KUL HAKKINA GİRİLMEMELİ”
Afyonkarahisar gündeminin ilk sırasında kentsel dönüşüm projesinin olduğunu belirten Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “İlimizi yakından ilgilendiren kentsel dönüşüm konusu malumdur. Bu konuda partimizi de her gün kentsel dönüşümde mağduriyet yaşayacağını hisseden vatandaşlarımız tarafından iletilen şikâyetleri medya aracılığıyla ilimizi yönetenlere ve ülkemizi yönetenlere duyurmaya çalışıyoruz. İlimizin en eski ve en köklü mahallelerinde yapılmak istenen kentsel dönüşümün karabasan gibi bu süreçte yer alan vatandaşlarımızı görmezden gelerek yangından mal kaçırır gibi yapılmaktadır. Bize bu işi TOKİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çözeceğini söyleyerek topu taca atan yerel yönetimin yetkililerini acil olarak Afyonkarahisar da kentsel dönüşümle ilgili gayet açıklıkla insanımızı memnun edecek bir biçimde aydınlatmak üzere milleti ve toplumu bilgilendirmeye davet ediyorum. Kentsel dönüşüm insanlar mağdur edilmeden gerçekleştirilirse hakikaten bizlere de şehrimize de güzellik katar. Ancak kul hakkı diye bir şeyin çok önemli olduğunu buradan vurgulamak istiyorum.”
“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE
MAĞDURİYET YAŞANMAMALI”
Kentsel dönüşüm projesi uygulanacak alanlarda kişilerin geçmişleri ve hatıraları olduğunu bunların da kul hakkı oluşturduğunu aktaran Mısırlıoğlu şunları söyledi: “Orada yaşayan insanlarımızın hak mağduriyeti yaşadığı zaman bunun da bir kul hakkı olacağını Sayın Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve yerel yöneticilere duyurmak istiyorum. İlimiz insanları zaten kıt kanaat bir ortamda yaşamaktadır. İnsanlarımızın yaşadığı semtlerde uygulanmak istenen kentsel dönüşümün üstünün örtülmesi mümkün değildir. Kentsel dönüşümle ilgili şehrimizdeki tüm kesimlerin ortak akılla bir çözüm bulması, hak mağduriyetinin yaşanmaması ve herkesin bu konudan memnun olmasını sağlayacak önlemlerin alınmasını gerektiğini yerel yöneticilerimize hatırlatmak istiyorum.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

“ÖZKAYA MİLLETVEKİLLERİNİN ETKİSİZLİĞİNİ İTİRAF ETTİ”

 

Geçtiğimiz günlerde Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Güney Köyü’nün eskiden olduğu gibi beldeye dönüştüğü mahkeme kararını hatırlatan Mısırlıoğlu, “Güney beldemizde mutlaka yapılacak olan seçimde Belediye Başkan adayı ve Belediye Meclis Üye adaylarımızı çıkaracağız ve orada seçimi kazanmak için de her türlü çabayı göstereceğiz. Buradan ifade etmek istiyorum. Milletvekili olarak meclise gönderdiğimiz milletvekillerimizin kendilerinin hiçbir etkisinin olmadığını geçen bir itiraf gibi açıklayan AK Parti Milletvekili Sayın Ali Özkaya’nın sözlerinden gerçekten Türkiye’nin de ne duruma geldiğini görmek zor değil. Geçtiğimiz günlerde Bakkallar Odası’nı ziyaret eden Sayın Özkaya, bakkal esnafları ile ilgili sorunları, bakkal esnaflarını çözülmesini istediği taleplerini Sayın Cumhurbaşkanı’na ileteceğini ve yetkililerden takipçisi olacağını ifade ederek ne kadar zor ve aciz duruma düştüğünü kendi ağzıyla itiraf etmiştir. Milletin vekillerinin, milletin meclisinde hiçbir işe yaramadığını, başkanlık sistemiyle ancak orada konu mankeni olarak durduklarını görmek de zor değil. Gördüğünüz gibi milletvekillerimiz kendilerinin iradesi ve muktedirleri ile iş yapan atmaktadırlar. Tek adam rejimini ne kadar ülkeyi zor duruma getirdiğini, vekillerimize ne kadar işe yaramaz hale getirdiğini hep beraber görüyoruz. Bunla ilgili de gelecek seçimlerde güçlendirilmiş ve genişletilmiş parlamenter sistemi acil ivedi Türkiye yönetiminde harekete geçmesini canı gönülden arzu ediyoruz. Partimizin de bu konuda ülkemizin yönetimini ve sorunlarını çözme noktasında güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili çalışmaları var. Bununla ilgili de ocak sonu veya Şubat ayı başı gibi Türkiye Cumhuriyeti’ndeki tüm basın yayın kuruluşlarına tanıtımını yapacaklar.” dedi.

 

MISIRLIOĞLU, VALİ ÇİÇEK’E TEŞEKKÜR ETTİ

 

Afyonkarahisar’da güzel şeylerinde olduğunu belirterek Vali Gökmen Çiçek’ten övgüyle söz eden Mısırlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “İlimizde güzel şeylerde oluyor. İnsanların içini karartmaktan ziyade içimizi aydınlatan şeylerin de olduğunu paylaşmak istiyorum. Valimizin atmış olduğu adımları takdirle takip etmekteyim. Kadın Kültür Evleri Projesi ilimizin çeşitli ilçelerinde de başlatıldı. Projelerin ivedilikle hayata geçirilmesini canı gönülden arzu ettiğimiz gibi desteklediğimizi de ifade etmek istiyorum. Çünkü bu şeylere Afyonkarahisar aramızda çok ihtiyaç var ve bunların ivedilikle ilimize kazandırılmasında emek gösteren değerli Valimiz Gökmen Çiçek ve ekibine teşekkür ediyorum.”

 

“İYİ PARTİLİLERİN ABDESTLERİNDEN ŞÜPHESİ YOK”

 

Uzun yıllar siyaset yaptığı MHP’nin İl Başkanı Mehmet Kocacan’ın hakkındaki açıklamalarını değerlendiren Mısırlıoğlu şunları kaydetti: “Bizimde geçmiş yıllarda siyaset yaparak içinden çıktığımız partimizin il başkanı tarafından şahsıma ve partime bir takım ithamlarda bulunulmuştur. Bu tür ithamları dikkate bile almıyorum. İYİ Partililerin hiçbir zaman abdestinden şüphesi yoktur. Bizim vatan sevgimizi, milliyetçiliğimizi, memleket sevdamızı ölçmek hiç kimsenin haddi de hakkı da değildir. Onlara sesleniyorum; Kendileri mümkünse açılımla başlayan, ülkemizin üstüne çökmüş olan terör örgütlerinin ülkemize verdiği zararları veren hükümetle kol kola gezerken bizlere HDP ile yan yana gelme gibi terör örgütlerinin temsilcileri ile yan yana gelme suçlamalarını reddettikleri gibi bizde asla kabul etmiyoruz. Biz vatanını milletini sevenler olarak ülkemiz adına hiçbir terör örgütünün yanında, çevresinde, içinde bulunmuyoruz. Bizler her zaman için vatan ve millet sevdasıyla yoğrulmuş, hamurunda ülkenin her türlü karışında şehit kanıyla yorulduğunu bilen bir takım gönül erleri ve ülke sevdalıları biz iyi fatihler her türlü istikbalini ve ikmalini bir kenara bırakarak söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyerek ülkemiz adına bizler şekil aldık görev aldı.

 

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.