Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon’da kaymak ve sucuk için yeterli manda kalmadı”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, bir zamanlar büyükbaş hayvan üretiminin merkezi olan Afyonkarahisar’da bugün Afyon Kaymağını ve sucuğunu yapacak mandanın neredeyse kalmadığını belirterek, mandacılığın geliştirilmesi ve büyükbaş hayvancılığın teşvik edilmesi için gerekli çalışmaların yapılması çağrısında bulundu

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Odası ile Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası’nı ziyaret etti. Milletvekili Av. Burcu Köksal, beraberindeki partililerle birlikte ilk olarak Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkanı İbrahim Yörük’ü ziyaret etti.
“ÜRETİCİ DE ESNAFTA GELECEK
PLANLAMASI YAPAMAZ HALE GELDİ”
Oda Başkanı Yörük, pandemi döneminde kasap ve sucukçuların yaşadığı sıkıntılarla ilgili Milletvekili Köksal’a bilgiler vererek, “Pandemi sürecinde tüm dünyada gerek ekonomik gerekse günlük hayatta ciddi dalgalanma ve daralmalar yaşandı. Bu süreçte et fiyatları ile başlayıp daha sonra patates, soğan fiyatları üzerinde dolaşan gölgeler hükümetin ve devletin soruna yaklaşımındaki yapısal sorunlar nedeniyle içinden çıkılmaz bire hal aldı. Bu durumdan zararlı çıkanlar ise üretici, esnaf ve evine et götürmeye çalışan vatandaşlarımız oluyor. Borçlarını ödeyemez hale gelen üretici zaten sorunlu olarak devam eden piyasa koşullarında birer birer batmaya mecbur kalacaktır. Gelinen noktada hem esnaf hem de üretici gelecek planlaması yapamaz hale gelmiştir. Üreticinin ve esnafın fırtınalı günleri atlatmaya gücü kalmamıştır. Her gün birer birer işletmeler kapanmakta, piyasaya borçlu halde batanlar olmaktadır.” dedi.
“ET VE SÜT ÜRÜNLERİNDE
KDV SIFIRLANMALI”
Milletvekili Köksal ise, ekonomideki kötü gidişatın üstüne birde pandemi sürecinin eklendiğini belirterek, “Et ve süt ürünlerinde, KDV’nin sıfırlanması gerekiyor. Son yıllarda gerek dış politika da yaşanan sorunlar gerekse ekonomik kriz nedeniyle birçok firma iflas etmiş veya iflasın eşiğine gelmiştir. 2020 yılının Mart ayından bu yana da pandemi nedeniyle tüm işletmelerimiz büyük sıkıntı yaşıyorlar. Büyükşehirlerin et ihtiyacının karşılanması konusunda Afyonkarahisar önemli bir konumdadır. Manda üretiminde önemli bir merkez olan ve manda sütünden yapılan kaymağı dünyaca ünlü olan Afyonkarahisar’daki manda sayısı da arttırılmalıdır. Bu sorunlarla ilgili bakanlıklara çeşitli önergeler verdim. Sorunların çözümü noktasında sizlerle bir araya gelerek istek ve taleplerinizi birinci ağızdan dinlemek için bu ziyaretlerimizi belirli aralıklarla gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.
ALGAN VE YÖNETİM
KURULU ÜYELERİNİ TEBRİK ETTİ
Daha sonra Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası’nı ziyaret eden Milletvekili Köksal, geçtiğimiz ay göreve seçilen Oda Başkanı Veteriner Hekim Muhammed Nevzat Algan ve Yönetim Kurulu Üyeleri tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. Hayvan sağlığı, hayvan refahı, gıda güvenilirliği ve halk sağlığının korunması kapsamında özveri ile çalışan sessiz dünyalara ses olan veteriner hekimlerin önemli bir görevi yerine getirdiklerini kaydeden Milletvekili Köksal, Oda Başkanı Nevzat Algan’dan yaşadıkları sıkıntılar ve özellikle hayvancılıkla ilgili sorunlar hakkında bilgi aldı.
“PANDEMİ SÜRECİNDE VETERİNER
HEKİMLERİMİZİN
BAŞARISI
YADSINAMAZ”
Milletvekili Köksal, koronavirüsle mücadelede Türkiye’de ve dünyada veteriner hekimlerin başarısının yadsınamayacağını dile getirerek, “Pandeminin başladığı süreçten bu yana ülkemizde ve dünyanın birçok ülkesinde veteriner hekimler ön safta yer alıyor. Ülkemizde koronavirüs etkilerini izole etmeyi başaran Prof. Dr. Aykut Özkul ve Prof. Dr. Aykut Özdarendeli veteriner hekimlerdir. Koronavirüs gibi virüsleri izole etme çalışmalarında koronayla mücadele etmede Türkiye’de ve dünyada veteriner hekimlerin başarısı yadsınamaz.” şeklinde konuştu.
“İLTİFAT
BEKLEMEDEN
MARİFET
SERGİLİYORUZ”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muhammed Nevzat Algan ise, “Odamıza hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Afyonkarahisar Milletvekili Sayın Burcu Köksal ve beraberindeki heyete teşekkür ederim. Günümüzde açık bir biçimde görülüyor ki; savaş halinde olmadığımız halde, kritik ve zor zamanlarda aşı, ilaç ve güvenli gıda yani sağlık para ile satın alınamayan sadece bireyler için değil devletler için de hayati öneme sahip bir gereksinimdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız olarak ilelebet var olması için stratejik ve zaruri olan bu gereksinimleri tamamen yerli imkanlarla üretmemiz şarttır. Yalnızca çağdaş ve bilimsel yöntemlerle başarıya ulaşacak olan bu olmazsa olmaz ihtiyaçların karşılanması bir milletin sağlıklı nesiller yetiştirmesi ve yaşatmasını sağlar. Dışa bağımsız özgür ve sürdürülebilir bir sağlık ancak Veteriner Hekimlerin dahil olduğu bir sağlık sistemi ile mümkündür. Hukuken sağlık sınıfında yer alma çabamızın, çok ciddi bir altyapı gerektiği halde, tabela Veteriner Fakülteleri açılmasına olan itirazımızın, vatanımıza daha iyi hizmet edebilmek adına olduğu bilinmelidir. Bizler iltifat beklemeden marifet sergiliyoruz. Devlet kademelerinden isteğimiz Veteriner Hekimlik mesleğini daha iyi bir şekilde icra edebileceğimiz kanuni ve fiziki şartların sağlanmasıdır. Bu kapsamda; Veteriner Hekimlerin sağlık çalışanı sınıfına alınmasını, yurt genelinde bağımsız bir teşkilat çatısı altında Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak çalışabilecek bir sistem kurulması, yetersiz altyapı ile Veteriner Fakültesi açılmasının durdurulmasını ve kriterlere uymayan fakültelerin kapatılması gerektiğini, İlçe Belediyeleri dahil olmak üzere Veteriner İşler Müdürlüğü olmayan belediye kalmaması gerektiğini tekrar dile getiriyoruz.” ifadelerini kullandı.
>> Kocatepe Haber Merkezi