Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon’da Özel Çocuklar İçin Başarılı Çalışmalar Yapılıyor”

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar, Afyonkarahisar’da yoğun bir programa katıldı. Otrar, özel gereksinimli çocukları erken yaşlarda belirleyerek ilgi, istek, yetenek ve yeterlilikleri doğrultusunda yönlendirip, kendilerine yetecek bir duruma gelmeleri için çalıştıklarını belirterek,  Afyonkarahisar’da bu konuda başarılı çalışmalar yapıldığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar, çeşitli temaslarda ve incelemelerde bulunmak üzere Afyonkarahisar’a geldi. Otrar’a; Rehberlik Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Altuncu Varol ve Özel Eğitim ve Kaynaştırma Daire Başkanı Fatih Paça eşlik ettiler.

GENEL MÜDÜR OTRAR’IN AFYON ZİYARETİ YOĞUN GEÇTİ

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar ve beraberindekiler İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde karşılandı. İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ve müdür yardımcılarıyla görüşen Genel Müdür Otrar, ilde yürütülen eğitim-öğretim faaliyetlerinin genel durumu hakkında bilgi aldı. Otrar, Afyonkarahisar Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde de incelemelerde bulunarak Sedat Gökdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu bölümleri ve birimlerini gezerek detaylı bilgi aldı. Anafartalar Anadolu Lisemizi öğretmenleri, öğrencileri ve idarecilerini de ziyaret Genel Müdür Otrar, idareci ve öğretmenlerle sohbet ederek talep ve istekleri dinledi. Otrar ve beraberindekileri Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, makamında kabul etti.

MÜDÜR SÜNNETCİ SUNUM YAPARAK BİLGİLER VERDİ

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar Başkanlığında Milli Eğitim Konferans Salonu’nda resmi ve özel okul ve eğitim kurumlarının müdürleriyle toplantı düzenlendi. Toplantının açılış ve selamlama İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci yaptı. Müdür Sünnetci, özel gereksinimli çocukları için ilde ilk defa yapılan atlı terapi (hipoterapi), Erasmus Akreditasyon projesiyle yurt dışı öğrenci hareketliliğine katılan özel gereksinimli öğrenciler ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri alanında yapılan ve yapılacak olan çalışmalar ile ilgili sunum yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar, genel müdürlüğün projelerini anlattı. Genel Müdür Otrar, şunları kaydetti: “Öncelikli amacımız özel gereksinimli çocuklarımızı erken yaşlarda belirleyerek ilgi, istek, yetenek ve yeterlilikleri doğrultusunda yönlendirmelerimizi yapıp, toplum içinde kendi kendilerine yetecek bir duruma gelmeleri, üretici ve mutlu bir birey olarak yetişmelerini sağlamaktır. Bu amaçla da tüm eğitim çalışanları olarak hep birlikte mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarımıza devam ediyoruz. Afyonkarahisar ilimizde yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı da başta İl Müdürümüz Miraç Sünnetci olmak üzere ve değerli idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi. Toplantı, okul müdürlerimizin sorularının cevaplandırılması ile sona erdi. Genel Müdür Otrar Başkanlığında Özel Eğitim Uygulama Okulları ve Rehberlik Araştırma Merkezi idarecileriyle toplantı yapıldı. Toplantıda, okul ve kurum idarecilerinden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alan Otrar, yaptıkları başarılı çalışmalar için idarecilere teşekkür etti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti