Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gupse Özay Alevi Mi?

Oyuncu, senarist ve yönetmen olan ekranların sevilen yüzlerinden Gupse Özay’ın takipçileri oyuncunun inanç durumu ve mezhebini araştırarak, Alevi olup olmadığını sorguluyor.

Oyuncu, senarist ve yönetmen

Oyuncu Gupse Özay, 30 Temmuz 1984, tarihinde dünyaya geldi. Özay, Çerkes asıllıdır.
ÖZAY, ÇERKES KÖKENLİDİR
Çerkes kökenli bir ailenin en küçük çocuğu olarak doğan Gupse Özay’ın ismi Çerkesçe “canımın içi” anlamına gelmektedir. Ege Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunudur. Üniversite yıllarında dostlarıyla çektikleri Yaman Yaşamışım adlı belgesel ile ödül aldı. TRT’den yapım şirketlerine, magazin dergilerinden dizi setlerine kadar kariyerine yarayacak her alanı deneyen Gupse Özay, 4 yıl reklam yazarlığı yaptıktan sonra işinden ayrılarak dizi sektörüne geçti. Birkaç dizi denemesinden sonra, arkadaşlarıyla psikolog skeçlerini gerçekleştirdi. Ekranların sevilen durum komedisi dizilerinden Yalan Dünya’da “Gelinlerin Efendisi” Nurhayat karakteri ile adından söz ettiren Özay, dizideki rolü ile birlikte Dacia’nın reklamında rol aldı.
GÖRÜMCE FİLMİNİN SENARYOSUNU KENDİSİ KALEME ALDI
Gupse Özay, 14 Kasım 2014 tarihinde vizyona giren ve senaryosunu kendi yazdığı, yönetmenliğini Hakan Algül’ün üstlendiği ilk sinema filmi Deliha’da Zeliha karakterini oynadı. 8 Nisan 2016 tarihinde vizyona giren Küçük Esnaf filminde Burcu karakteriyle başrol oynadı. 2 Aralık 2016’da vizyona giren ve senaryosunu kendi yazdığı Görümce filminin baş rolünü oynadı. 11 Ocak 2018 tarihinde senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği, başrolünde yer aldığı Deliha 2 filmi vizyona girdi.
ELTİLERİN SAVAŞI KOMEDİ FİLMİNİN SENARYOSU ÖZAY’A AİT
31 Ocak 2020 tarihinde, hem yazıp hem oynadığı Eltilerin Savaşı adlı komedi filmi vizyona girdi. 2020-2022 yılları arasında ise UN Woman Turkey’nin sözcüsü oldu. Özay, 2014 yılında Deliha adlı filmde tanışıp 6 yıl birlikte olduğu Barış Arduç ile 29 Temmuz 2020 tarihinde İzmir’in Çeşme ilçesinde evlendi. 9 Eylül 2022 tarihinde “Jan Asya” adını verdikleri kızları dünyaya geldi. Çerkes asıllı olan Özay’ın, Alevi olup olmadığına dair net bir bilgi yoktur.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti