Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güvenlik Güçleri Terörizme Geçit Vermedi

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 25 günlük periyotta kentte 1556 asayiş olayı olduğunu, 321 aranan şahsın yakalandığını, her düğüne bir devriye gönderip dron çekimleri yapılarak havaya ateş açılmasıyla mücadele edeceklerini söyledi. Vali Yiğitbaşı, 9 FETÖ’cünün cezaevine gönderildiğini, 7 savaşçı yabancı teröristin sınır dışı edildiğini açıkladı

VİDEOYU PAYLAŞ

Guvenlik gucleri terorizme gecit vermedi (4)Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, öğleden sonra Valilik makamında asayiş, güven ve huzurun temini noktasında il genelinde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler aktarmak üzere basın toplantısı düzenledi. Toplantıda; İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tolga Yağan’da hazır bulundular.

“14 NİSAN-9 MAYIS ARASINDA 1556 ASAYİŞ OLAYI OLDU”

Guvenlik gucleri terorizme gecit vermedi (7)1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle çeşitli siyasi partileri ve sendikaların Zafer Meydanı’nda bir takım etkinlikler gerçekleştirildiğini belirten Vali Yiğitbaşı, “1 Mayıs etkinliklerinde bizlerin aldığı tedbirler ve yine sivil toplum kuruluşlarımızın sağduyuları nedeniyle herhangi huzur ortamını zedeleyecek bir olay yaşamadık. Bunun için sivil toplum kuruluşlarımıza ve kolluk kuvvetlerimize teşekkür ediyoruz. 14 Nisan-9 Mayıs 2024 tarihleri arasında ilimizde yaklaşık 1556 genel asayiş olayı meydana geldi ve bu olayların yüzde 87,8’i aydınlatıldı. Yine bir önceki yılın aynı dönemine göre mal varlığına karşı işlenen suçlardan, özellikle evden, iş yerinden ve odadan yapılan hırsızlıklarda yüzde 25’lik bir azalma gerçekleşti. Bu da sevindirici bir orandır. Mal varlığına işlenen suçlarda aydınlatma oranı yüzde 94’e ulaştı. Bu dönem içerisinde maalesef üç tane kasten adam öldürme olayımız var. Yakalanan sekiz şahıs adli birimlere teslim edildi ve teslim edilen şahıslardan beşi tutuklandı. Bu olaylardan özellikle Sultandağı İlçesinde meydana gelen kasten adam öldürme olayının şüphelileri olduğu değerlendirilen 3 şahıs yakalandı. Bu olayda da JASAT ekiplerinin yaklaşık bir ay boyunca yaptıkları çok detaylı ve titiz çalışmalar neticesinde olayda kullanılan suç aleti bıçak Akşehir İlçesinin Tipi köyü arazisinde bulunarak olay aydınlatılmıştır. Ben bu vesile ile ekiplerimize, jandarma komutanlarımıza ve diğer kolluk kuvveti ekiplerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

“BİRİ CİNAYET ZANLISI TOPLAM 321 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI”

Guvenlik gucleri terorizme gecit vermedi (2)Çeşitli nedenlere haklarında yakalama kararı çıkarılan şahısların toplum içerisinde serbestçe dolaşmalarına izin verilmediğini vurgulayan Vali Yiğitbaşı, “Bu konuda kararlıyız. İçişleri Bakanlığımızın ve tüm valiliklerimizin bununla ilgili yoğun bir çalışmaları devam ediyor. Bu konuda bizde güzel bir olayı basın aracılığıyla kamuoyu ile paylaşmıştık. Yine asayiş olaylarını değerlendirdiğimiz bu toplantımızda da bu olayı ekstra olarak paylaşmak istiyorum. Dönem içerisinde yapılan çalışmalarda kasten öldürme suçundan aranan ve 23,5 yıl hapis cezası bulunan bir şahıs dâhil haklarında arama kararı bulunan 321 şahıs yakalandı.” diye konuştu.

“HAVAYA ATEŞ AÇILMASIYLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR”

Şehir girişlerindeki yol uygulamalarıyla yapılan 128 çoklu uygulamada 4171 şahıs ve 1647 aracın sorgulamasının yapıldığını belirten Vali Yiğitbaşı, “Yapılan sorgularda da bir aranan şahıs yakalanırken, 25 araca da cezai işlem uygulandı. Trafik Haftası etkinliklerimizde basın mensuplarımızın da katılımıyla hep birlikte gereken tüm vurgulamalarımızı yaptık. Bu noktada önemli bir hususun altını tekrar çizmek istiyorum. Bilindiği üzere Afyonkarahisar’da yaz döneminde sıkça karşılaştığımız bir olayda havaya ateş edilmesidir. Eğlenme maksadıyla düğünlerde, asker uğurlamalarında ve eğlencelerde özellikle kırsal alanda jandarma bölgesinde sıkça havaya ateş etme olaylarını görüyoruz. Ne yazık ki Türkiye ortalamasında havaya silahla ateş açma konusunda Afyonkarahisar’da önde geliyor. Ne yazık ki son 5 yılda 5 vatandaşımız bu olaylarda hayatını kaybederken 6 vatandaşımızda yaralanmıştır. Bizim bu hususta genel güvenliği tehlikeye sokma suçu ile ilgili çok ciddi takibatımız ve jandarmamızın marifetiyle düğünlerde ekiplerimizin bulunması devam edecek. Yaz aylarında lütfen havaya silahla ateş etme olaylarına karşı çok daha dikkatli olalım. Gerçekten geçmişte yaşanan çok negatif olaylar var. Aynı olayları tekrar tekrar hem de en mutlu olacağımız günlerde yaşamak istemiyoruz. Bu konuda hem basınımızdan hem de tüm kamuoyundan, toplumumuzdan destek istiyoruz. Özellikle bu olayların yüzde 62’lik önemli bir kısmı yaz aylarında düğün ve eğlence organizasyonlarının artmasına bağlı olarak gerçekleşiyor.” şeklinde konuştu.

Guvenlik gucleri terorizme gecit vermedi (1)“HER DÜĞÜNE MUTLAKA BİR DEVRİYE GÖNDERİP DRON GÖRÜNTÜLERİ ALACAĞIZ”

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, hava sıcaklığının yükselmesi ve yaz mevsiminin yaklaşmasıyla genel güvenliği tehdit eden havaya ateş açma olaylarına karşı başta hem kanaat öderlerinin hem de muhtarlarının tüm yereldeki paydaşların aynı hassasiyeti taşıması gerektiğini söyledi. Vali Yiğitbaşı, “Bu konuda vatandaşlarımızın bizlere, kolluk kuvvetlerimize de bu konuda destek olmaları ve yardımcı olmaları gerekiyor. Her düğüne mutlaka bir devriye ve ekip göndereceğimizi belirtmek istiyorum. Dronla görüntü alacağız ve görüntülerde tespit edilen havaya silahla ateş açan kişilerin mutlaka görüntülerini tespit edip idari yaptırım cezası ve gerekli yasal işlemleri başlatacağımızı bir kez daha bu vesile ile vurgulamak istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

“SİBER SUÇLARDA AYDINLATMA ORANI YÜZDE 90 SEVİYESİNDE”

Siber suçlarla mücadele başlığında yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren Vali Yiğitbaşı, şu ifadeleri kullandı: “Siber Suçlarla Mücadele çok önemli bir başlıktır. Siber suçlarla ilgili dönem içerisinde 49 olay meydana gelmiştir. Meydana gelen olaylarda da aydınlatılma oranı yüzde 90’a ulaşmıştır. Bu da bizim için sevindirici bir orandır. Yapılan teknik ve fiziki çalışmalar neticesinde 30 Nisan 2024 günü Afyonkarahisar merkez ve 21 ilde eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirildi. Bu eş zamanlı operasyon kapsamında 78 şahıs hakkında gözaltı kararı alındı ve 66 şahıs yakalandı.  Bu şahısların 23’ü de tutuklardı. İçişleri Bakanımızın önderliğinde Afyonkarahisar merkezde dâhil, 21 ilde yapılan operasyona katılan, destek veren İl Emniyet Müdürümüz Mahmut Ay ve tüm ekiplerimize çok teşekkür ediyor, tebrik ediyorum. Bu suçtan elde edildiği anlaşılan yaklaşık 52 milyon lira değerindeki 10 adet otomobil, 1 adet motosiklet, 2 adet daire villa, 1 adet kamyon, 5 adet arazi ve 116 adet banka ödeme kuruluşu hesabı yine çeşitli nakit paralar ve muhtelif altına da el konulmuştur.”

“9 FETÖ’CÜ CEZAEVİNDE, 8 ŞAHIS SERBEST BIRAKILDI, 7 YABANCI SAVAŞÇI TERÖRİST SINIR DIŞI EDİLDİ”

Terörle mücadele çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Vali Yiğitbaşı, şunları kaydetti: “14 Nisan-7 Mayıs 2023 tarihleri arasında 7 operasyon gerçekleştirilmiş. Bu operasyonlarda 9 şahıs gözaltına alınmış. Bir şahıs FETÖ-PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye olma suçundan cezaevine teslim edildi. Sekiz şahıs da adli mercilerce serbest bırakıldı. Yurt dışında oldukları tespit edilen iki şahıs firari konumunda bulunduğundan haklarında adli mercilerce yakalama kararı çıkartıldı. Yedi yabancı terörist savaşçı kapsamında da gerekli işlemler yapılarak sınır dışı edildiler.”

“NARKOTİK SUÇLARDAN 67 KİŞİYE İŞLEM YAPILIP, 17 KİŞİ TUTUKLANDI”

“Narkotik suçlarla mücadele bilindiği üzere çok önemsediğimiz, üzerinde çokça durduğumuz bir konudur.” diyen Vali Yiğitbaşı, şöyle konuştu: “Narkotik suçlarla mücadele ile ilgili olarak ‘Uyuma’ uygulaması, basınımızla paylaşmıştık. Akıllı telefonlarımıza indirelim, paylaşalım şeklinde açıklamalar yapmıştık. Uyuşturucuyla mücadelede de ekiplerimiz 76 olaya müdahale etti. 67 Şüpheli şahsa adli işlem yapılmış ve 17 kişi tutuklandı.” ifadelerine yer verdi.

“EN İYİ NARKOTİK POLİS ANNE ÇALIŞMASI DA SÜRÜYOR”

Metafetamin modülü faaliyetlerinin devam ettiğini bildiren Vali Yiğitbaşı, şöyle konuştu: “Bu konudada bilgilendirme çalışmaları yapılmış ve yine ‘Narkomodda’ faaliyetleri kapsamında vatandaşlarımıza bilgilendirme faaliyetleri aynı zamanda ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ başlığı kapsamında da yine bilgilendirme faaliyetleri devam etmektedir.”

“40 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI 8 ŞAHIS GERİ GÖNDERİLDİ”

Kaçakçılık suçlarıyla mücadele başlığında 28 olayın meydana gelip, 32 şahsın yakalanarak iki kişinin tutuklandığını aktaran Vali Yiğitbaşı, şunları söyledi: “Kolluk kuvvetlerimiz göçmen kaçakçılığıyla mücadele başlığında ise 9 operasyon gerçekleştirdi. Göçmen kaçakçısı iki organizatör yakalanarak bir kişi tutuklanıp bir araca da el konuldu. Ayrıca 40 düzensiz göçmen yakalanmış ve 8 şahsında geri gönderme merkezine sevki sağlanmıştır.”

“ASLA UNUTMAYALIM EMNİYET KEMERİ HAYAT KURTARIR”

Guvenlik gucleri terorizme gecit vermedi (7)Trafik Haftası etkinlikleri doğrultusunda Zafer Meydanı’nda 8 Mayıs Çarşamba günü İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nce hazırlanan stantları ziyaret ettiklerini hatırlatan Vali Yiğitbaşı, “Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında çocuklarımız ve ilkokul öğrencilerimiz stantlara çok fazla ilgi gösterdi. Emniyet kemeri kullanımıyla ilgili de bir simülasyon aracımız Zafer Meydanı’nda faaliyet gösteriyor. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımıza bir hafta boyunca çocuklarıyla birlikte stantlarımızı ziyaret etmelerini öneriyor ve bekliyoruz. ‘Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır’ sloganımızı da tekrarlıyor, hatırlatıyoruz.” dedi.

“54 BİN 991 ARAÇ KONTROL EDİLDİ”

Trafik hizmetleri kapsamında 54.991 aracın kontrol edildiğini ifade eden Vali Yiğitbaşı, “291 yaralamalı, 2 ölümlü kaza meydana geldi. Bu kazalarda 322 vatandaşımız yaralanırken, 2 vatandaşımız da ne yazık ki hayatını kaybetmiştir. 4-11 Nisan 2024 tarihleri arasındaki icra edilen Trafik Haftası bağlamında merkezimizde ve 17 ilçemizde de tanıtım standları açıldı. Şehrimizin farklı noktalarında afişler, billboardlar da konu ile ilgili ilanlar asılıdır. Vatandaşların farkındalığının, duyarlılığının, hassasiyetini arttıracak her türlü yöntem, her türlü tanıtımlı uygulamalara devam ediyoruz. Sayın İçişleri Bakanımızın bizzat talimatları doğrultusunda da yüz yüze trafik uygulamalarına biraz daha fazla ağırlık vermeye çalışıyoruz. Yüz yüze trafik uygulamalarımızda geçtiğimiz günlerde jandarma personelimizin, vatandaşlarımızı durdurup şekerli koku ikramı oldu. Bu uygulamada basınımız aracılığıyla kamuoyuna duyuruldu. Bu faaliyetlerimizde Yüz Yüze uygulamalarımız kapsamında devam edecek.” Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 40 yıl boyunca şoförlük yapan ve bu sürede hiçbir kazaya karışmayan iki şoföre teşekkür belgesi verdi.

DİĞER VİDEOLAR

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti