Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da pandemi nedeniyle yasaklanan hasta ziyareti ve kapıdan satışlar yeniden serbest bırakıldı

Afyonkarahisar Valiliği İl Hıfzısıhha

Afyonkarahisar Valiliği İl Hıfzısıhha Meclisi pandemi şartlarının ağır seyrettiği Mart ve Nisan aylarında alınan iki kararı güncelledi. Salgın hastalık nedeniyle yasaklanan hastanelerdeki hasta ziyaretleri ile kapıda satış ve yardım toplama faaliyetlerine yeniden izin verildi.

Geçtiğimiz Mart ve Nisan aylarında Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmişti

Afyonkarahisar İl Hıfzıssıhha Kurulu İlimiz Hastanelerinde hasta ziyaretlerinin yasaklanması karan almıştı.

Gelinen aşamada, İlimiz Hastanelerinde Covid-19 servisleri ve Covid-19 yoğun bakım üniteleri haricinde hasta ziyaretinin hastane yönetimi tarafından belirlenecek olan saatlerde yapılmasına izin verildi.

İl Hıfzıssıhha Kurulu Kapıda satış ve yardım gibi faaliyetlerin  engellenmesine yönelik de karar almıştı. Dün yapılan toplantıda sosyal mesafe kuralına riayet etmek, maske kullanmak Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirlenen tedbir, usul ve esaslara uymak koşulu ile bu yasağın iptaline karar verildi.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti