Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon’da Uyuşturucu Trafiği Yoğun”

UMUD Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı ve Bağımlılık Danışmanı Kemal Baykara, uyuşturucu trafiğinin yoğun olduğunu, şehrin geçiş noktası olması sebebi ile yoğun madde yakalandığını dile söyledi.

UMUD Bağımlılıklarla Mücadele Derneği

UMUD Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı ve Bağımlılık Danışmanı Kemal Baykara, günümüzün en büyük sorunlarından birinin de sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı olduğunu belirterek, “Bağımlılıklarla mücadelede azami gayret göstermemiz gerekiyor. Uyuşturucu madde kullanılmasını sağlayan aparatların fotoğrafları paylaşılmamalı” dedi.

Baykara, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Zaman zaman satıcıların yanında kullanıcılar da yakalanmaktadır. Yakalanan maddeler emniyet güçleri tarafından fotoğraflanarak basına servis edilmektedir. Bu maddelerin net olarak yayınlanması ve kullanılan aparatlarında gösterilmesi son derece sakıncalıdır. Bu maddeler bilhassa aparatları kamuya açık paylaşıldığında okuyucu tarafından merak uyandırmaktadır. Zararlı maddelerin bağımlılığında en önemli etki de merak ile denemedir. Polis ve jandarma bu fotoğrafları servis ederken çok dikkatli davranmalıdır. Bilhassa aparatların paylaşılmaması gerekiyor. Uyuşturucu maddelerde net olarak yayınlanmamalı. Burada basın mensuplarına da görev düşüyor bu tür fotoğrafları kullanacakları zaman mutlaka netliğini anlaşılmayacak şekilde düşürsünler. Bağımlılıklarla mücadelede azami gayret göstermemiz gerekiyor.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti