Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’dan 2 öğrenci kodlama yarışmasında dereceye girdi

Ulusal Online Kodlama Yarışmasına

Ulusal Online Kodlama Yarışmasına Afyonkarahisar’dan katılan öğrencilerden İsmail Mert Çaylı 2. olurken Rüzgâr Korkmaz mansiyon ödülüne layık görüldü

 

10-14 Temmuz 2021 tarihlerinde Ulusal Online Kodlama Yarışması düzenlendi.
Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Bu nedenle söz konusu alana meraklı kişilerin bahse konu alanla ilgili eğitimleri süresince edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması amacıyla yarışma organize edildi.
Yarışmaya 47 ilden 144 öğrenci katıldı. Afyonkarahisar’dan yarışmaya katılan Selçuklu İlkokulu öğrencisi İsmail Mert Çaylı ikinci olarak madalya ve katılım belgesi almaya hak kazandı. Ayrıca yarışmada Afyonkarahisar’daki özel bir kolej öğrencisi Rüzgâr Korkmaz’a mansiyon ödülü verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür ederek ikincilik derecesi elde eden öğrenci İsmail Mert Çaylı’yı, dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencileri, idarecileri ve emek sahibi öğretmenleri kutladı.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti