Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyonkarahisar’a İki Yeni Müze Kazandıracağız”

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay, Belediye Başkanlığı görevine seçilmesi halinde Afyonkarahisar’a iki yeni müze kazandıracaklarını açıkladı.

AK Parti Afyonkarahisar Belediye

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay,  projeleri arasında yer alan ‘Tarım Müzesi’ ve ‘Mermer Müzesi’ ile ilgili açıklama yaptı.

“TARI MÜZEMİZ ŞEHRİMİZE KATKI SAĞLAYACAK”

Başkan Adayı Uluçay açıklamasında, şu ifadelere yer verdi: “Yapacak olduğumuz Tarım Müzesi Afyonkarahisar’ımızın zengin tarım geçmişini ve tarımsal faaliyetlerini sergileyebileceğimiz önemli bir merkez olacak. Bu müze sayesinde şehrimizin tarımsal potansiyelini ve geçmişten günümüze tarımın nasıl evrim geçirdiğini gelecek nesillerimize gösterebileceğiz. Müzemizde bu topraklarda geçmişten günümüze yetiştirilmiş tüm ürünlerin ve tohumlarında örnekleri bulunacak. Aynı zamanda tarım kültürümüzün gelecek nesillere aktarılması noktasında müzemiz şehrimize büyük katkı sağlayacak.”

“MERMER ZENGİNLİĞİMİZİ MÜZEDE SERGİLEYECEĞİZ”

Uluçay, sözlerine şöyle devam etti: “Dünyaca ünlü tescilli Afyon mermerimizin geçmişten günümüze hikâyesini anlatan ve mermer zenginliğimizi sergileyebileceğimiz bir Mermer Müzesi kuracağız. Afyonkarahisar’ımızın dünya çapında ünlü mermer sektörünü tanınırlığını artırmak ve bu alandaki mirasını korumak amacıyla böyle bir müzeyi projelerimiz arasına dahil ettik. Müzemiz şehrimizin ekonomik ve kültürel değerlerine katkı sunacak. Tarım ve mermer gibi sektörler Afyonkarahisar’ımızın temel unsurlarıdır. Bu müzelerin kurulmasıyla, geçmişimizi koruyacak, gelecek nesillere aktaracak ve şehrimizin turizm potansiyelini artıracağız.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti