Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kerem Demirbay, Kimdir Ve Nerelidir?

Türk asıllı Alman milli futbolcu Kerem Demirbay’ın hayatı ve kariyer durumu araştırılıyor

Türk asıllı Alman milli

Kerem Demirbay, 3 Temmuz 1993 tarihinde Herten’de dünyaya geldi. Türk asıllı Alman millî futbolcu süper lig takımlarından Galatasaray’da forma giymektedir.

FUTBOLA SCHALKE 04 ALT YAPISINDA BAŞLADI

Kerem Demirbay, futbola Schalke 04 altyapısında başladı. 2007’ye kadar bu takımda forma giyen futbolcu, 2007-08 sezonunda Borussia Dortmund altyapısına geçti. Burada bir sezon forma giyip, SG Wattenscheid 09’a geçti. 2009’da U-17, 2010 yılında ise U-19 forması giydi. 2011’de eski takımı Dortmund’a geri döndü. 2012 yılında 3. ligde mücadele eden Borussia Dortmund II takımına yükseldi. İlk maçı, sezonun ilk maçı olan 21 Temmuz 2012’de VfL Osnabrück ile oynanan maçtı. 74. dakikada Konstantin Fring’in yerine oyuna girmişti. 11 Ağustos 2012’de 1. FC Saarbrücken’e 2-1 yenildikleri maçta kariyerinin ilk golünü kaydetti. Sezon boyunca düzenli olarak bu takımın formasını giydi.

2012-2013 sezonunun devre arasında, sezon sonunda Hamburg’a transfer olacağı açıklandı. DFB-Pokal’ın ilk iki maçında ve Bundesliga’nın ikinci haftasından beşinci haftasına kadar ilk 18’de yer alsa da forma şansı bulamadı. Bu sırada dördüncü ligde mücadele eden Hamburger SV II takımı ile maçlara çıktı. Eylül ayında geçirdiği sakatlık nedeniyle sahalardan uzak kalan futbolcu, düzelmesinin hemen ardından bir sakatlık daha geçirdi. Nisan ayında sahalara dönen Demirbay, 19 Nisan 2014’te VfL Wolfsburg ile oynanan lig maçı kadrosuna alındı ve 73. dakikada Tomas Rincon’un yerine oyuna dahil olarak ilk Bundesliga maçına çıktı. Oyuncu 1 Ağustos 2023 tarihinde Süper Lig ekibi Galatasaray, Demirbay’ın transferi konusunda futbolcu ve kulübü ile resmî görüşmelere başladığını duyurdu Kulüp, Demirbay’ın ve kulübü Bayer 04 Leverkusen ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu. Anlaşmaya göre, Futbolcunun eski kulübüne, 3.700.000 EUR transfer bedeli ödendi. Demirbay, 2017 FIFA Konfederasyon Kupası sırasında Almanya ile Demirbay, genç millî takımlarda Türkiye forması giymeyi tercih etti. U-17 takımı ile birlikte Hırvatistan Kupası’nı kazandılar. 2013’te Türkiye ümit millî futbol takımı forması giydi. 2015’te ise Almanya ümit millî futbol takımı teknik direktörü Horst Hrubesch, Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen 2015 UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası kadrosuna Demirbay’ı da dâhil etti. Ancak futbolcu takımın oynadığı dört maçta da yedek kulübesindeydi. Demirbay’ın Hoffenheim’daki etkili performansı sonrası Türkiye ve Almanya futbolcuyu bünyelerine dahil etme kararı aldı. Demirbay, 15 Mayıs 2017’de önce Türkiye forması giymek için resmi başvuruda bulunsa da iki gün sonra bu başvuruyu geri çekti ve Almanya millî futbol takımı giyeceğini açıkladı. Aynı gün Almanya millî futbol takımı da Demirbay’ın 2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası kadrosuna dahil edildiğini kamuoyuna duyurdu. Demirbay, Millî takım ile ilk maçına 6 Haziran’da Danimarka’ya karşı 77. dakikada Leon Goretzka’nın yerine oyuna girerek çıktı.

CİNSİYETÇİ YORUMU SONUCU 5 MAÇ MEN CEZASI ALIP, GENÇ LİG KIZLAR FUTBOL HAKEMLİĞİ YAPTI

Kerem Demirbay, lig kurallarını ihlal ederek kadın hakem Bibiana Steinhaus hakkında cinsiyetçi bir yorum yaptığı için uluslararası alanda çok tartılışdı. Steinhaus tarafından maçtan ihraç edildikten sonra, ona “erkek futbolunda kadınların yeri olmadığını” söyledi. Kerem Demirbay, maçtan sonra Steinhaus’u arayarak özür diledi. Davranışına bir yaptırım olarak, kendisine beş maç men cezası verildi ve bir genç lig kızlar futbol maçına hakemlik yapması sağlandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti