Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’da bir internet tezviratı daha

Sultandağı İlçesi’nde sokak hayvanlarının

Sultandağı İlçesi’nde sokak hayvanlarının katledildiği iddiasında bulunulan bir video bazı internet sitelerinden yayılmaya başlandı. Sultandağı Belediyesi tarafından yapılan açıklama ile bu durum yalanlandı ve iddiasahiplerinin halkı kışkırtmaya çalıştığı belirtildi

 

Sultandağı Belediye Başkanı Mehmet Aldırmaz, ilçede bir köpeğin ölümü sonrası Belediye görevlilerinin sokak hayvanlarına karşı kötü davrandığı iddialarının asılsız olduğunu açıkladı. Aldırmaz, “Belediye olarak halkı kışkırtmak ve asılsız haber yayma nedeniyle suç duyurusunda bulunduk” dedi.
Sultandağı Belediye Başkanı Mehmet Aldırmaz, yaptığı açıklamada Sultandağı Belediyesi’nin sokak hayvanlarına karşı kötü tutumda bulunduğuna dair iddiaların asılsız olduğunu ifade etti.
“VİDEOYU ÇEKENDE İHBARI YAPANDA AYNI KİŞİ”
Başkan Mehmet Aldırmaz, Sultandağı Belediyesi olarak bazı zamanlarda sokak hayvanlarını profesyonel ekiplere toplatılarak barınaklara gönderildiklerini belirterek, “Asılsız olarak yayınlanan bir video da öncesinde videoyu kayda alıp sosyal medyada yayınlayan şahıs telefon ile ekiplerimizi arayarak evinde ölü bir hayvanın olduğunu belirtmiştir. Ardından ekiplerimiz olay yerine intikal etmiştir. Olay yerine intikalden sonra ekiplerimiz Sultandağı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bilgi vermiş, müdürlüğün ekipleri ile tutanak tutularak ölü hayvanın gömülmesi sağlanmıştır. İhbarı yapan ve videoyu çeken şahısın aynı kişidir. Video çekiminin Belediyemizi zan altında bırakacak şekilde kurgu içinde yapılmasına karşı Belediyemiz bu videoyu çeken paylaşan ve halkı kışkırtmaya yönelik suçlamalarda bulunan tüm şahıslar hakkında adli mercilere suç duyurusunda bulunmuştur.” dedi.
“İHBAR SAHİBİ HAVYANLARA İŞKENCE YAPMASIYLA BİLİNİYOR”
Aldırmaz sözlerine şöyle devam etti: “Öte yandan bu şahsın ilçede herkes tarafından köpek dövüşü adı altında hayvanlara işkence yaptığı bilinmektedir. Böylesi bir kişinin hayvan hakları üzerinden yaptığı paylaşım, olayın tamamen halkı galeyana getirilmesi amacını meşrulaştırmıştır. İlçemizi ve Belediyemizi bu tür asılsız paylaşımlarla küçük düşürmek isteyen şahıslara itibar etmeyiniz.”
>> Burak AYDIN’ın Haberi