Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’da ilk defa Şuhut İlçesi’nde yapılıyor

DSİ Genel Müdürü Prof.

DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, Afyonkarahisar Şuhut Başören Tekke Kavaklı Barajındaki çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyleyerek, “Bu barajımız Afyonkarahisar bölgesinde ilk defa uygulanan silindirle sıkıştırılmış beton barajlar (SSB) tipinde, inşa edilmektedir” dedi

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlama amaçlı çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
Afyonkarahisar ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadı. Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçesi’nde son derece önem taşıyan Başören Tekke Kavaklı Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, “Çalışmaları devam eden Afyonkarahisar Şuhut Başören Tekke Kavaklı Barajının tamamlanmasıyla 2 bin 360 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacağız. Ayrıca, Şuhut ilçe merkezi başta olmak üzere Başören, Tekke ve Kavaklı köylerimize yılda 1,6 hektar metreküp memba kalitesinde içme ve kullanma suyu sağlanacaktır. Bu barajımız Afyonkarahisar bölgesinde ilk defa uygulanan silindirle sıkıştırılmış beton barajlar (SSB) tipinde, inşa edilmektedir ve bu yönüyle de önemlidir. Baraj inşaatında sağ sahil, hasır çelik ankraj, Shotcrete imalatları, IBO bulonlama imalatlarının tamamlanmıştır. SSB gövde betonu devam etmektedir. Temelden yüksekliği 43 metre ve su depolama kapasitesi 2,1 milyon metreküp olan Şuhut Başören Tekke Kavaklı Barajının tamamlanması ile 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 3 milyon 540 bin TL katkı sağlaması hedeflenmektedir.” dedi.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti