Afyonlu İsim Bakan Mı Oluyor?
Aslen Afyonkarahisar-Bolvadinli olan Tarım Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı'nın Bakan olma ihtimali konuşuluyor
Ankara'daki kulis bilgilerini yazması ile tanınan ve mahlas isimli olduğu belirtilen Hürrem Elmasçı “Ankara siyasi kulisler: Üç bakan gidici, üç başkan gelici” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Elmasçı aslen Afyonkarahisarlı olan Tarım Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı'nın Tarım Bakanı olma ihtimali bulunduğunu bildirdi.
Hürrem Elmasçı Odatv"deki yazısında şu bilgileri aktardı:
Çocuklar bu ara kitabıma gelen mesajlarla meşgulüm bildiğiniz gibi lakin nereye gitsem peşimi bırakmayan bir soru var:
“Kabine değişiyor mu Hürrem Hanım? Sizin kuşlar neler diyor?”
Vallahi artık pek sevmiyorum bu hususta yazmayı ama görüyorsunuz ben uzak kalmaya gayret ettikçe peşimden geliyor. Daha evvel konu hakkında yazdığım yazılar doğru çıkınca çevremde ister istemez bir beklenti oluştu, onlara da bir şey diyemiyorum...
Bu kadar çok sorulunca bana gelen güçlü kulisleri aktarayım dedim…
Gerek benim koridorlarda uçuşan kuşlarım olsun gerekse Çukurambar’da yaşayan arkadaşlarım olsun, ortak paydada buluştukları bir iki mevki ve isim var.
Evvela Tarım Bakanlığı’nı anlatayım:
Çocuklar duyduklarıma göre bir isim kapıları epey aşındırıyormuş Tarım Bakanlığı için. Daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’nda uzman olarak görev yapmış. Sonra Sayıştay, Gençlik Spor Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nde çeşitli görevlerde bulunmuş.
Bu isim Ahmet Bağcı.
Ahmet Bağcı ile ABD Ticaret ve Yabancı Tarım İlişkilerinden Sorumlu Müsteşar Luke J. Lindberg
Genç, henüz 45 yaşında.
22 Haziran 2023 tarihinde Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevine atanmış. Bakanlık koltuğunu bir hayli istediği konuşuluyor.
Kulağıma gelen bir diğer muhtemel değişim Spor Bakanlığı’na ilişkin… Mevcut Bakan Osman Aşkın Bak’ın gideceği, yerine ise eski bir milli sporcunun geleceği konuşuluyor. Bilhassa Milli Takım'ın Dünya Kupası'nda yaşadığı hezimet bu süreci hızlandırmış.
Külliye'de epey sevilen o sporcunun Mesut Özil olabileceğini söyleyenler var. Hatırlayın geçen sene Esenyurt'ta açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özil'in arasındaki samimiyeti... Evladı gibi yaklaşıyor ona. Nikah şahitliğini yapmıştı Emine Hanım ile birlikte.
Geçen sene AK Parti MKYK üyesi olan Özil'in Bilal Erdoğan'la da arası iyi, bu bakanlık söylentileri ne kadar doğrudur göreceğiz…
Aslında Bakan Bak'ın yerine geleceği düşünülen güçlü bir isim vardı, yardımcısı Hamza Yerlikaya. Lakin hafta sonu hakkında nahoş haberler patlak verince bu ihtimal ziyadesiyle zayıfladı.
Çocuklar Ankara'da siyaset oyunu bitmez, Yerlikaya'nın oyuna getirildiğini düşünenlerin sayısı epey fazla.
Bu kadar spordan bahsedince kızlarımızın voleybolda kazandığı tarihi başarıyı anmamak olmaz. Hepsini canıgönülden tebrik ediyorum, gözlerinden öpüyorum. Sporcularımız kadar Voleybol Federasyonu da canla başla çalıştı, helal olsun!
Döneyim benim kulislere, Çalışma Bakanlığı'nda da değişim olacağı konuşuluyor.
Bu koltuk için iki ismin öne çıktığını duydum. İkisi de mevcut Bakan Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın yardımcısı şu an: eski Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ile eski Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik…
İkisinden birinin yeni Bakan olabileceği konuşuluyor.
Yazımın başında da belirttiğim gibi artık bu kabine değişiklikleri işlerini yazmaktan hoşlanmıyorum, aslına bakarsanız pek de ilgi çekmiyor ama yüz yüze denk geldiğim çok kişi sorunca, yazdıklarım da doğru çıkınca bir bakıma gereği hasıl oldu.
Hazır bu kadar Ankara kulisi vermişken bir duyum daha ileteyim size; İstanbul’da Cuma günü üç belediyenin AK Parti’ye geçme töreni olacak.
Biliyorsunuz Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl hakkında bir süredir AK Parti’ye geçecek iddiaları vardı, bir türlü netleşmemişti.
Şile Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada görevinden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın yerine başkanvekili seçilen CHP’li Sacit Terzi partisinden istifa etti.
Bingöl ve Terzi’ye Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez de katıldı.
Velhasıl Şile, Tuzla ve Çekmeköy belediyelerinin AK Parti’ye katılımları böylelikle kesinleşmiş oldu.
Ankara kulislerinden aktaracaklarım şimdilik bu kadar çocuklar,
Haydi, öptüm gözlerinizden
AHMET BAĞCI KİMDİR?
1981 yılında Afyonkarahisar'da doğdu.
Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nü bitirdi.
Yüksek lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ile İngiltere Middlesex University 'de gerçekleştirdi.
Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Bölümü'nde doktora eğitimini tamamlayarak Polis Akademisi ve TOBB ETÜ Üniversitesinde misafir öğretim üyeliği görevinde bulundu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'nda uzman olarak çalıştı.
Sırasıyla Sayıştay Başkanlığı'nda, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinde çeşitli kademelerde görev aldı.
Tarım Kredi Holding AŞ'de Genel Müdür Vekilliği, Gübre Fabrikaları AŞ'de Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ile Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
2022 yılında başladığı Avrupa Birliği Brüksel Müşaviri görevini sürdürmekteyken 22 Haziran 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararıyla Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevine atandı.
İyi düzeyde İngilizce bilen Bağcı, evli ve bir çocuk babasıdır.
