Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’lu profesör ve ekibinden büyük başarı

AYBÜ Mühendislik ve Doğa

AYBÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileri Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Afyonkarahisar’lı Prof. Dr. Ahmet Karaarslan ve ekibi
TEKNOFEST 2021 Roket Yarışması kapsamında tasarladıkları roket ile FENİKS Roket Takımı olarak Kritik Tasarım aşamasında 3. sırada yer alarak finale katılmaya hak kazandı

 

Araştırma faaliyetleri ile bilim ve teknolojiye katkıda bulunmaya devam eden Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Ankara’nın 5. devlet üniversitesi olarak 15 fakülte, 1 yüksekokul, 1 devlet konservatuarı, 4 meslek yüksekokulu, 5 enstitü ve 27 uygulama ve araştırma merkezi ile eğitim öğretim faaliyetine devam ediyor. AYBÜ öğrencileri Afyonkarahisar’ın bilim insanı Prof. Dr. Ahmet Karaarslan danışmanlığında katıldıkları, TEKNOFEST 2021 Roket Yarışması kapsamında tasarladıkları roket ile FENİKS Roket Takımı olarak Kritik Tasarım aşamasında 3. sırada yer alarak finale katılmaya hak kazandı.
AYBÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Karaarslan danışmanlığında katıldıkları TEKNOFEST 2021 Roket Yarışmasında finale katılmaya hak kazanan ekipte; AYBÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileri Muzaffer Mert Çaylak, Fahri Esen, Samed Yılmaz, Özlem Şentürk, Mustafa Kemal Aşkın ve Mehmet Çevik yer aldı.
AYBÜ öğrencileri 3000 metre Orta İrtifa kategorisi Ön Tasarım aşamasında FENİKS Roket Takımı 75 takım arasında 3. sıraya yerleşti. 2020 yılında da final tecrübesi olan takımın, 2021 yılında şampiyon olmayı amaçladıkları ifade edildi. FENİKS Roket Takımı tarafından elektronik, mekanik ve yazılımsal olarak geliştirilen roket ile yerli roket üretiminin arttırılması ve Milli Teknoloji Hamlesine katkı sağlanması hedefleniyor.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti