Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’un eşsiz mutfağı, “Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali”nde sergilenecek

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO’nun ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden üç şehirden biri olan Afyonkarahisar’ın kültürel ve gastronomi zenginlikleri festivalle taçlanıyor. Eşsiz tatlarında her medeniyetin izini taşıyan Afyon’un mutfağı “Gastro Afyon 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali”nde sergilenecek

 

Gastro Afyon 2021 Lezzet Festivali Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Aşçılar Federasyonu himayesinde 14-17 Ekim’de Afyonkarahisar Belediyesi Festival ve Spor Merkezi’nde (Motor Sporları alanı) gerçekleşecektirilecek. Türkiye ve dünyadan şeflerin bir araya geleceği, yerli ve yabancı basın temsilcilerinin, üniversitelerin, gastronomi yazarlarının bir araya geleceği Gastro Afyon 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali; workshop’lar, söyleşiler, atölye çalışmaları, yarışmalar, konserler gibi eğlenceli ve lezzetli etkinliklere ev sahipliği yapacak.
“PEK ÇOK DEĞERLİ ŞEF VE
ÜNLÜ İSİM BİR ARAYA GELECEK”
Gastro Afyon 2021’de; Sanatçı Sümer Ezgü, Gece Yolcuları, Sinema Oyuncusu Erhan Yazıcıoğlu, Gastronomi Eğitmeni Şef Özlem Mekik, Milli Atlet Nagehan Karadere, Milli Sporcu Gonca Kakar, Sanatçı Umut Akyürek, birbirinden ünlü Exc şefler, gurmeler ve ünlü isimler bir araya gelecek. Zengin bir mutfağa sahip Afyonkarahisar’ın ağız sulandıran lezzetlerinin sunulacağı festivale ünlü şeflerin yanı sıra gastronomi profesyonelleri, akademisyenler ve öğrenciler de katılacak. Festivalde farklı konularda düzenlenecek panel ve konuşmalardan biri de Afyonkarahisar mutfağının Türkiye’de ve dünya gastronomisindeki önemi üzerine olacak. Panelde alanında uzman şefler konuşmaları ile bilgi ve birikimlerini paylaşacak.
Medeniyetler diyarı Afyon’un kültürel zenginliklerini daha geniş kitlelere aktarmayı amaçlayan organizasyonda, şehrin orijinal özelliklerini koruyan özgün ve doğal tatları, el sanatları, tarım ve gıda ürünleri ziyaretçilere tanıtılacak. Etkinlik alanında, bir gurme standın yanı sıra alakart mutfak standı yer alacak. Türkiye’nin gastronomi profesyonelleri ve şefleri tadım etkinliklerinin yanı sıra bölgenin mutfak kültürü üzerine söyleşiler gerçekleştirecek. Afyon Gastro Fest 2021, gastronomi sektörünün ileri gelenlerine ve ziyaretçilerine unutulmaz bir gastronomi deneyimi sunacak.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti