Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ağaç işleri oda yönetimi sektörün sorunlarını anlattı

Ağaç İşleri Oda Başkanı

Ağaç İşleri Oda Başkanı Suat Diler ile mobilya imalatçısı esnaf siyasilere sektörün sorunlarını anlatarak çözüm önerilerini sıraladı

Afyonkarahisar Ağaç İşleri Esnaf Odası Başkanı Suat Diler ve yönetim kurulu üyeleri ile mobilyacılar, AK Parti Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven ve İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ile partide mobilya sektörünün sorunlarına yönelik istişarede bulundu.
“SEKTÖRÜN SORUN VE İHTİYAÇLARI BİLDİRİLDİ”
Konu hakkında bilgi veren Oda Başkanı Suat Diler, “AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ve Milletvekillerimiz Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven’e Ağaç İşleri Esnaf Odası yönetimi olarak esnaflarımızı temsilen mobilya sektörümüzün sorunlarını anlattık. Özellikle hammaddeye gelen zamlar, ihracata kota getirilmesi, malzemede tedarik sıkıntısı, Bağ-Kur primleri, SKK primleri, işci indirimleri, kaçak çalışanlara yönelik çalışma yapılmasını talep ettik. KDV indiriminin devamı, mobilya imalatı ve showroomu olan TOKİ destekli atölyeler yapılmasına ihtiyaç duyduğumuzu siyasilere bidirdik.” dedi.
“PRİM İNDİRİMİ FAİZSİZ
KREDİ BEKLENİYOR”
Toplantıda dile getirdikleri mobilya sektörünün sorunları ve çözümü hakkında bilgi veren Suat Diler şunları kaydetti: “Hammaddeye gelen zamları müşterilerimize günlük değil artık neredeyse saatlik bildirmek zorundayız. Tedarikçiler ellerinde mal olsa bile yok demektedir. Yurt dışına ihracata kota getirilmesi gerekmektedir. Mobilya ürünleriyle, hırdavat ürünleri zincir market ve bazı alışveriş merkezlerinde satılmamalıdır. Bağ-Kur ve SKK prim ödemelerinde indirime ihtiyaç duyuyoruz. Malzeme alımını yüzde 18’den alıyor, yüzde 8’den satıyoruz. Aynı zamanda malzeme alımında da indirime ihtiyacımız var. Sicil affı, faizsiz kredi desteği gerekmektedir. Maliye tarafından kaçak çalışanlar belirlenerek haksız rekabet önlenmelidir.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti