Ahmet Aras CHP'den İstifa Etti

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP'den istifa ederek görevini bağımsız sürdüreceğini açıkladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden ayrıldığını ve görevini bağımsız olarak sürdüreceğini açıkladı. Aras, kararının gerekçesini “Şahsım üzerinden yürütülen siyasi tartışmaların, kentimiz için yaptığımız çalışmaların önüne geçmesi” sözleriyle açıkladı.

AK Parti kanadından gelen "Sırada bir büyükşehir daha var" açıklaması gözleri Muğla’ya çevirmişti. Aras geçen hafta, CHP Belediye Meclis Üyesi Uğur Ürper’in “Zübük” paylaşımının ardından kendi partisinden Meclis Üyesi ile karşı karşıya gelmişti.

Ürper, “Zübük” paylaşımını, CHP Muğla İl Başkanlığı görevini yürütürken görevden alınan ve partisinden istifa ederek Yeni Parti Kurucu İl Başkanı olan Nail Kızıl’ın yeniden adaylığını açıklaması sonrası yapmıştı.

Ürper’e yanıt veren Ahmet Aras, “CHP Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hiçbir parti üyesinin diğer bir parti yöneticisine böyle bir üslupla hitap etmesini kabul etmiyorum. Hiçbir partinin il başkanına veya yöneticisine bu üslupla kimse konuşamaz” demişti.

Söz konusu istifanın da bu çekişmelerin sonucunda gerçekleştiği belirtildi.

Ahmet Aras, yaptığı yazılı açıklamada Muğla'nın önceliklerine ve kent için taşıdığı sorumluluğa dikkat çekti. Bir süredir kendisi üzerinden yürütülen siyasi tartışmaların Muğla'ya ve kent sakinlerine katkı sağlamadığına inandığını belirten Aras, CHP üyeliğinden ayrılma kararı aldığını duyurdu.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bağımsız olarak sürdüreceğini belirten Aras, siyasi görüşü ve yaşam biçimi ne olursa olsun tüm vatandaşlara eşit hizmet götürmeye devam edeceğini ifade etti.

Aras, merkezi yönetim ve kamu kurumlarının yanı sıra siyasi partiler, ilçe belediyeleri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla Muğla'nın yararına olan konularda iş birliğine açık olduğunu da kaydetti.

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme