Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ahmet Hakan İlahiyat Mezunu Mu?

Gazeteci Yazar, Ahmet Hakan, ilahiyat öğrenimi gördü mü?

Gazeteci Yazar, Ahmet Hakan,

Popüler gazetecilerden Ahmet Hakan ilahiyat mezunu mudur?

AHMET HAKAN ALENEN TEHDİT EDİLMİŞTİ

Ünlü gazeteci, yazar, muhabir, tv sunucusu Ahmet Hakan’ın Star Gazetesi Yazarı Cem Küçük, 9 Eylül 2015 tarihli bir köşe yazısında tehdit edilmişti. Küçük, Ahmet Hakan’ı şu sözlerle tehdit etti: “Şizofreni hastaları gibi hala kendini Hürriyet’in Türkiye’yi yönettiği günlerde zannediyorsun. İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hala hayatta kalabiliyorsun.” Bunun üzerine Ahmet Hakan, aynı gün Cem Küçük’e dava açmıştı. CHP Milletvekili Eren Erdem, bu olayla ilgili TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Yeni Şafak Yazarı Abdulkadir Selvi de bu olayı köşesinde “Bunlar doğru şeyler değil. Türkiye ve AK Parti bunu hak etmiyor.” diyerek eleştirmişti. Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay, “Hrant, çok sayıda tehdit aldıktan sonra öldürüldü. Metin Göktepe de aynı şekilde. Bu tür cinayetler böyle başlıyor.” dedi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi gibi kuruluşlar ve diğer pek çok gazeteci bu saldırıyı kınadı.

DÖRT KİŞİNİN SALDIRISINA UĞRAMIŞTI

AK Parti Milletvekili Abdurrahim Boynukalın, Hürriyet gazetesine 24 saat arayla düzenlenen ikinci saldırının ardından çekildiği ileri sürülen bir videoda, Ahmet Hakan’a yönelik “Ben bugün Nişantaşı’na evinin önüne gitmeyi düşünüyordum, tek başıma. Gidecektim oraya bekleyecektim, gel bakayım buraya diyecektim. Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak olmuş.” ifadelerini kullanmıştı. Ahmet Hakan, 1 Ekim 2015 tarihinde evinin önünde dört kişinin saldırısına uğradı. Burnu ve kaburgası kırılan Hakan’ın daha önceleri koruma talebinde bulunduğu fakat konuyla ilgili başvuruya hiçbir şekilde yanıt verilmediği ortaya çıktı. Saldırganlardan ikisinin AK Parti Fatih İlçe Teşkilatı üyesi oldukları ortaya çıktı.

İLKESİZ OLDUĞU İDDİA EDİLİR, OBJEKTİFİLİ TARTIŞILIR

Ahmet Hakan Coşkun, uzun zamandır gündemi ve gelişmeleri, yaygın medyaya hakim olan ‘dönemsel ve geleneksel iktidar’ güçlerinin sosyal ve siyasi ağırlığı ışığında ele almakta ve bunu bazen mizahi, bazen de sokak ağzı bir üslup ile değerlendirmektedir. TV programlarının içeriği de aynı paralelde yürümektedir. Kendisini diğer medya figürlerinden ayıran tek fark, muhalefet odaklarına hayli yakın görünmesidir. Onun bu geniş açısı, yaygın kabul gördüğü tabiri ile bilinirlik kazanmış ise de, ilkesiz olduğu yönünde iddialar ve suçlamalar da mevcuttur. Objektif yanı bulunmadığı da tartışılır. Çalıştığı TV kanalları: 1993-1994: TGRT, 1994-2004: Kanal 7, 2005 yılından günümüze kadar CNN Türk, 2017-2018: Kanal D. Ahmet Hakan’ın bir süre Bursa Uludağ İlahiyat Fakültesine devam ettiği bilinmektedir.