Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti’ye en yüksek oy İscehisar’dan

Bu haberin fotoğrafı yok
AK Parti'ye en yüksek oy İscehisar'dan

1 Kasım erken seçimleri neticelerine göre tek başına iktidar olan AK Parti, Afyonkarahisar’da en çok İscehisar’dan destek aldı. Yüzde 77,3 oranında AK Parti oyu çıkan İscehisar’ı, yüzde 71,6’lık oranla Bolvadin takip etti

Murat ARISOY

AK Parti, Türkiye genelinde yüzde 49’luk oy alarak yeniden tek başına iktidara gelirken Afyonkarahisar’da da önemli bir destek aldı. İl genelindeki seçmenlerin yüzde 63,4’ü; tercihini AK Parti’den yana kullandı. Merkez ilçeden AK Parti’ye yüzde 66,5’lik bir oy çıkarken ilçeler arasında, İscehisar öne çıktı. İscehisarlı seçmenlerin yüzde 77,3’ü; oy pusulasında AK Parti’ye ‘Evet’ mührü bastı. İscehisar’ı, yüzde 71,6’lık oranla Bolvadin, yüzde 70,7’lik rey ile İhsaniye takip etti.
MHP, “KALE”LERDE SIKINTILI
Sultandağı dışındaki tüm ilçelerde seçimin galibi AK Parti olurken, yerel seçimlerde tercihini MHP’den yana kullanan Emirdağ ve Dinar’da da tablo değişmedi. Emirdağ’da AK Parti yüzde 57,3 oranında oy aldı. Yerel yönetimin MHP’de olmasına rağmen Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçede ikinci olması, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ise CHP’nin ardından gelerek üçüncü olması dikkat çekti. Dinar’da da AK Parti yüzde 50,2’lik bir oy oranı elde etti. Dinar’da yerel yönetimi elinde tutan MHP, yüzde 23,7’lik oranla ikinci parti oldu. Belediye yönetimi MHP’de olan Çay’da da MHP, CHP’nin ardından 3’üncülüğü elde etti.
CHP 1 BİRİNCİLİK, 7 İKİNCİLİK
Seçim sonuçlarına göre muhalefet partileri arasında da “ikincilik” yarışı yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi, Sultandağı ilçesinde yüzde 48,2’lik oy ile birinci olurken, Milliyetçi Hareket Partisi’nin birinci olduğu ilçe çıkmadı. CHP, Başmakçı, Bayat, Çay, Dazkırı, Emirdağ, Evciler ve Şuhut’ta ikinci oldu. MHP ise merkez ilçe, Bolvadin, Çobanlar, Dinar, Hocalar, İhsaniye, İscehisar, Kızılören, Sandıklı, Sinanpaşa’da ikincilik koltuğuna oturdu.
HDP’YE HER İLÇEDE OY ÇIKTI
Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giren Halkın Demokratik Partisi, merkez ilçede binde 7 oy alırken, Sultandağı’nda yüzde 1,2’lik oy oranı yakaladı. HDP’nin oy alamadığı hiçbir ilçe bulunmuyor. Meclis dışında kalan partiler arasında ise Demokrat Parti, İscehisar’da yüzde 2’lik bir varlık gösterdi. Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi, tüm ilçelerde seçmenlere ulaşırken, Vatan Partisi ve Halkın Kurtuluş Partisi de bazı ilçelerde ilk 6 parti arasına girdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti