Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKAL ve AKİL’in projesine hibe geldi

Bu haberin fotoğrafı yok

Afyonkarahisar Kocatepe Anadolu Lisesi ile Afyonkarahisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nun da içinde bulunduğu 7 ortaklı “Eğitimde Sürdürülebilirlik” projesine Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe desteği verildi

 

Afyonkarahisar Kocatepe Anadolu Lisesi (AKAL) ile Afyonkarahisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nun (AKİL) yer aldığı 7 ortaklı “Eğitimde Sürdürülebilirlik” projesi için 2020 yılı Erasmus+ Ana Eylem 2 Stratejik Ortaklıklar Faaliyeti Ek Teklif Çağrısına yapılan başvuru kabul edildi. Proje koordinatörlüğü üstlenen Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yanı sıra projeye Afyonkarahisar’dan AKAL ve AKİL, Anadolu Üniversitesi, Romanya’dan Liceul Tehnologic “Constantin Brancoveanu”, Estonya’dan Tallinna 21. Kool ve İtalya’dan Unıversıta Telematıca Pegaso okulları katılıyor. Projeye 7 ortaktan toplam 100 öğretmen katılacak.
PROJENİN AÇILIŞINA AFYONKARAHİSAR EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
2 yıl sürecek olan projede, 2 Uluslararası Proje Toplantısı, 4 Öğrenme Öğretme ve Eğitim etkinliği gerçekleştirilecek. Açılış toplantısı olarak düzenlenecek olan 1. Uluslararası Proje Toplantısına AKAL ve AKİL ev sahipliği yapacak. Kapanış toplantısı olarak düzenlenecek olan 2. Uluslararası Proje Toplantısı ise Proje Koordinatörü Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşecek.
Proje kapsamında ilk eğitim Anadolu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başlayacak. 5 gün sürecek programda öğretmenlere“Çevrimiçi Derslerin ve Uzaktan Eğitimin Planlanması” eğitimi verilecek.
İkinci eğitim İtalya’nın ev sahipliğinde yine 5 gün sürecek. İtalya’da ise “Çevrimiçi ve Uzaktan Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme” eğitimleri verilecek.
Üçüncü sırada projenin Estonyalı ortağı tarafından “Harmanlanmış Öğrenme ve Öğrenmeyi Öğrenme ile Daha Kapsamlı ve Sürdürülebilir Eğitim” konularında bilgilendirme yapılacak. Son olarak dördüncü ortak Romanya’nın ev sahipliğinde ise e-rehberin oluşmasını sağlayacak 3 günlük bir etkinlik gerçekleşecek. Proje sonunda da eğitim, bilgilendirme ve etkinliklere katılan öğretmenler, projenin başta kurumları olmak üzere yaşadıkları iller ve ülkelerde en iyi şekilde yaygınlaştırılmasını sağlayacak.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti