Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Akarçay’ı 7 yıl önce biz ıslah ettik”

Akarçay’ın eskiden “Kokarçay” olarak
“Akarçay’ı 7 yıl önce biz ıslah ettik”

Akarçay’ın eskiden “Kokarçay” olarak bilindiğini hatırlatan Eroğlu, ıslah çalışmalarından sonra bölgenin değerlendiğini söyleyerek, “AK Parti’den önce Akarçay’ın durumu içler acısıydı. Çayın etrafı kokudan geçilmez, bataklıktan farksız, sivrisinekten geçilmeyen bir yerdi. Çevresindeki konutlar ise 70.000 ila 80.000 TL civarında değersiz bir bölge idi. Akarçay’ı ıslah etmek ve şehre kazandırmak çok da kolay değildi. Belediyenin kendi imkânlarıyla bu projeyi tek başına yapması mümkün gözükmüyordu. Ancak Sayın Burhanettin Çoban’ın, “Afyonarahisarlı kıymetli hemşehrilerimize bu projeyi yapacağımızın sözünü verdik, mutlaka yapmamız gerekiyor” demesi ve bizim “Afyonkarahisar için ne gerekiyorsa yapmak boynumun borcudur” diyerek Bakanlığa talimat vermemizle bu muazzam proje hayata geçirildi. 2010 yılında projeleri hazırlandı ve 2012 yılı sonunda da tamamlanarak hizmete açıldı.” dedi.
“OLDUKÇA ZOR BİR PROJEYDİ”
Projenin kolay bir proje olmadığını söyleyen Eroğlu, “Projenin çok zor olması ve çayın geçtiği yerin bataklık şeklinde olması sebebiyle 151 km fore kazık çakılması ve bir dere oluşturulması gerekiyordu. Bu muazzam proje için kollar sıvandı ve tam 151 km kazık çakma işlemi yapıldı. Ayrıca suyu kabartmak için modern ve teknolojik bir kabartma yapısı buraya uygulandı. Burada en modern teknolojinin uygulanması gerekiyordu çünkü herhangi bir sel hadisesinde kapakların otomatik açılması gerekmekteydi.” ifadelerini kullandı.
“105 MİLYON TL’YE MAL OLMUŞTUR”
Akarçay için hükümet ve belediyenin işbirliği yaptığını vurgulayan Eroğlu, “Akarçay Islah Projesi, Büyük bölümü Orman ve Su İşleri Bakanlığı olmak üzere Belediye’nin de katkılarıyla 2019 yılı fiyatlarıyla takriben 105 milyon TL’ye mal olmuştur. Hükümet ve Belediye işbirliği ile yapılmış örnek bir projedir. Bu zor projenin hayata geçirilmesi ile Akarçay suyla doldu ve muhteşem bir görüntü ortaya çıktı. Ayrıca Akarçay’ın ıslah edilmesinden sonra üzerine 3 adet tarihi köprü inşa edildi. Vatandaşların talepleri doğrultusunda 2 adet de Boğaz Köprüsü görünümünde çok estetik yaya köprüleri inşa ettik. Belediye de Akaryaç’ın etrafında çok güzel bir peyzaj çalışması yaptı. 48 yolcu kapasiteli tekne, su bisikletleri, gece ışıklandırması ve etrafındaki yeşil alanı ile Afyonkarahisar’ın cazibe merkezi oldu. Burada su sporları yapılır hale geldi.” şeklinde konuştu.
“KONUTLAR 5 KAT DEĞERLENDİ”
Islah çalışmalarından sonra bölgedeki konutların değer kazandığını söyleyen Eroğlu, “Bu proje Afyonkarahisar’ın medar-ı iftiharı oldu. Akaryaçla birlikte şehir bu alanda gelişmeye başladı, bu alana yeni konutlar inşa edildi. Bölgede Türkiye’nin en tanınmış otel işletmeleri otellerini inşa ettiler. Hükümetimiz tarafından bu bölgeye 400+200 yatak kapasiteli çok modern bir Devlet Hastanesi ve 300 yatak kapasiteli Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi inşa edildi. Ayrıca yeni otogarın da bu bölgeye tesis edilmesiyle bu alan Afyonkarahisar’ın vitrini haline geldi. Ev fiyatları takriben 5 kat artarak 300.000 ila 400.000 TL civarına yükseldi.Proje, Türkiye’nin sayılı rekreasyon projelerinden biri haline geldi ve en güzel dere ıslahı ve çevre düzenlemesi ile bu alanda bir de ödül aldı. Akarçay Islah Projesini görenler, Türkiye’nin en güzel proje oldu. Porsuk çayı 245 km’lik uzun bir çay ama sadece şehir içinde 5,5 km’lik kısmı ıslah edilmiş. Ayrıca Porsuk’un etrafı zaten yerleşim alanı idi. Akarçay Projesi, Porsuk’a göre çok daha zor ve daha modern bir projedir. Ayrıca şehir Akaryaç etrafında gelişim sağladığı için şehre daha fazla değer katmıştır.” diye konuştu.
“AFYON’U TANIMAYAN ADAYLAR VAR”
Eroğlu, sözlerinin devamında İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Mahmut Koçak’a yüklenerek, “Burayı görmeyenler, seçimden seçime Afyonkarahisar’a gelenlerin, bu muazzam projeyi mutlaka görmelerini tavsiye ediyoruz. Bizim 10 yıl önce kurduğumuz teknolojik seraları hemşehrilerimize yeni proje olarak sunanlar şimdi de Akarçayı ıslah edeceğiz diye ortaya çıkıyorlar. Bu kişilere günaydın demek gerekiyor. Ayrıca bu proje 7 yıl önce AK Parti tarafından yapılmamış olsaydı bile şimdi Akarçayı ıslah edeceğiz diye ortaya çıkanların belediye kaynaklarıyla bu maliyetli projeyi yapması mümkün değildir. Anlaşılan o ki mızrak yine çuvala sığmadı. Afyonkarahisar’ı tanımayan, hangi proje ne zaman yapılmış bilmeyen yabancı adaylar, anlaşılan o ki Afyonkarahisarlı vefakâr hemşehrilerimizi de tanımıyorlar. Afyonkarahisarlı kardeşlerimiz böyle kişilere asla prim vermezler.” dedi.