Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akkuyu Nükleer Santrali Ne Zaman Bitecek?

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Santrali’nde elektrik üretiminin bir yıl içinde başlamasının beklendiğini belirtti.

Türkiye Enerji ve Tabii

akkuyu nükleer santrali ne zaman bitecek

Akkuyu Nükleer Santrali’nde elektrik üretimi, 2024 yılının Nisan ayının sonuna doğru başlayacak
Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Santrali’nde elektrik üretiminin bir yıl içinde başlamasının beklendiğini belirtti.

CNN Türk’e röportaj veren Dönmez, “İlk nükleer yakıt Akkuyu santraline 27 Nisan’da teslim edilecek. Bunun ardından yakıtın testleri ve denemeleri yapılacak. Doğrudan elektrik üretimine başlamadan önce belirli süreler mevcut. 9-12 ay içinde, yani yaklaşık bir yıl sonra (2024 yılının Nisan ayının sonuna doğru) santralin elektrik üretmeye başlayacağını söyleyebilirim.” şeklinde ifadeler kullandı.

Akkuyu Projesinin, Türkiye’nin “asırlık rüyasının” gerçekleşmesini sağladığını belirten Dönmez, santralin ilk ünitesinin devreye girmesiyle ulusal enerji sistemine “istikrarlı bir şekilde elektrik temininin” başlayacağını kaydetti.

Bakan konuşmasına ayrıca şunları ekledi: “İnşaat deneyiminin yanı sıra nükleer santral işletme tecrübesi de kazanmamız çok önemli. İleride şirketlerimizin de buna benzer projelere daha aktif bir şekilde katılmasını ümit ediyorum.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti