Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aksa Afyon’un yılsonu abone hedefi 181 bin 600

Aksa Afyon Doğalgaz Şirket Müdürü Tuncay Gezer, yılsonunda abone sayısını 181 bin 600’e çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Aksa Afyon Doğalgaz Şirket

 

Aksa Afyon Doğalgaz Şirket Müdürü Tuncay Gezer, Kocatepe Gazetesi muhabirinin Aksa Afyon Doğalgaz’ın yeni kampanyaları ve kent genelindeki çalışmalarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

“YENİ YATIRIMLARIMIZLA DOĞAL GAZI DAHA FAZLA VATANDAŞLA BULUŞTURACAĞIZ”

Burcu Aydın: Aksa Doğalgaz’ın çalışmaları ile ilgili nasıl bir değerlendirme yaparsınız?

Tuncay Gezer: 20 yıl önce kurulduğu ilk günden bu yana temiz yakıt doğal gazı Türkiye’nin her yerine ulaştırmak için hizmet veren Aksa Doğalgaz, bugün itibarıyla 27 il, 260 ilçe ve beldede yaklaşık 16,6 milyon nüfusa, 6,2 milyon potansiyel aboneye hizmet veriyor. 40 bin kilometreyi bulan şebeke uzunluğuyla 5 milyona yakın abonesine çevreci, ekonomik ve konforlu enerji doğal gazı güvenle ulaştıran Aksa Doğalgaz, geçen yıl dağıtımını gerçekleştirdiği 10,5 milyar metreküp gaz ve yüzde 21 pazar payı ile Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtım şirketi unvanına sahip. Kentimiz Afyon da şirketimizin lisans bölgelerinden biri. Aksa Afyon Doğalgaz olarak 2006 yılında faaliyetlerimize başladık, genişleme çalışmalarımız ve yeni yatırımlarımızla daha fazla vatandaşımızı doğal gazla buluşturmak için çalışmalarımızı artırarak devam ediyoruz.

“YILSONUNDAKİ ABONE HEDEFİMİZ 181 BİN 600”

Burcu Aydın: Peki, Afyonkarahisar’da gerçekleştirdiğiniz çalışmaları anlatır mısınız? Kaç ilçeye doğal gaz ulaşıyor? Yeni yatırımlarınız da olacak mı? 2023 yılı için hedefleriniz neler?

Tuncay Gezer: Aksa Afyon Doğalgaz olarak Afyon merkez başta olmak üzere Başmakçı, Bolvadin, Çay, Çobanlar, Dazkırı, Dinar, Emirdağ, Erkmen, Evciler, İscehisar, Salar, Sandıklı, Susuz ve Şuhut ilçelerimizdeki vatandaşlarımızı doğal gaz konforuyla buluşturuyoruz. İhsaniye, Sultandağı ve Sinanpaşa ilçelerimizde genişleme faaliyetlerimize yönelik çalışmalarımız aralıksız ilerliyor. 2022 yılı itibarıyla 160 bin 096 olan abone sayımızı 21 bin 500 artışla yılsonunda 181 bin 600’e, 1881 kilometre olan doğal gaz şebeke uzunluğumuzu ise 400 kilometreye yakın artışla 2272 kilometreye ulaştırmayı hedefliyoruz. Tüm bu faaliyetlerimizin sonucunda yarattığımız doğrudan ve dolaylı istihdam olanaklarıyla bölgemizin kalkınmasına da katkıda bulunuyoruz. Bu konu şirketimiz için önemli bir gurur kaynağı.

“GURURLUYUZ DÜŞÜK KARBON KAHRAMANI SEÇİLDİK”

Burcu Aydın: Çevresel etki faaliyetlerinizle ilgili neler söylemek istersiniz?

Tuncay Gezer: Şirketimiz için soluduğumuz havayı temiz tutmak ve gelecek nesillere sürdürülebilir bir yaşam alanı bırakmak önemli bir motivasyon kaynağı. 2022 yılında tüm dağıtım bölgelerimizde yıllık 9,3 milyon ton karbon emisyonu azaltımı sağladık. Bu oran, 392 milyondan fazla ağacın temizleyeceği karbon miktarına eşit. Ülkemize sağladığımız doğal gaz arzıyla yaklaşık 1 milyon insanın yıllık ortalama karbon üretimini nötrlüyoruz. Sürdürülebilirlik kapsamında yürüttüğümüz karbon ayak izimizi azaltmaya yönelik faaliyetlerimizle dört yıldır üst üste Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından Düşük Karbon Kahramanı seçildik ve bundan gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Öte yandan Aksa Afyon Doğalgaz olarak 2022 yılındaki faaliyetlerimizle 336 bin 202 ton karbonsalımı tasarrufu sağladık. Her yeni doğal gaz kullanan abonemiz, şehrimizin de daha temiz ve kaliteli bir hava sahasına kavuşmasına katkı sağlıyor.

“BU UYGULAMA DOĞAL GAZA OLAN TALEBİ ARTIRDI”

Burcu Aydın: Karadeniz gazının devreye alınma töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen ve hemen ardından yürürlüğe giren her ay ücretsiz 25 metreküp doğal gaz uygulamasından yararlanmak isteyen vatandaşlar nasıl bir yol izlemeli?

Tuncay Gezer: Kentimizin hava kalitesine, vatandaşlarımızın da hem bütçesine hem de konforuna büyük fayda sağlayan bir uygulama. 1 Mayıs 2023’te Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi kapsamında 2024 Mayıs ayına kadar tüketilecek aylık 25 metreküp doğal gazın devlet tarafından karşılanacağı açıklanmasının ardından doğal gaza olan talep de önemli ölçüde arttı. Sadece mutfakta doğal gaz kullanmak isteyen vatandaşlar, 1 yıl boyunca ücretsiz 25 metreküp doğal gaz imkânından yararlanırken tesisat dönüşümlerini neredeyse maliyetsiz olarak gerçekleştirmiş oluyorlar. İkamet ettikleri konumda doğal gaz hattı geçen vatandaşlarımız, şirketimize başvurup bağlantı anlaşması imzalayarak abonelik işlemlerine kolaylıkla başlayabiliyor.

DOĞAL GAZ MUTFAKTA ÇOK CİDDİ BİR TASARRUFU SAĞLIYOR

Burcu Aydın: Mutfakta doğal gaz dönüşümünün yapılması ne gibi artılar sağlıyor?

Tuncay Gezer: Vatandaşlarımız kararname çerçevesinde yayınlanan Usul ve Esaslara göre 1 Mayıs 2024 tarihine kadar doğal gaz desteğinden faydalanabilecekler. Bu desteğin hane başına yaklaşık yıllık değeri 1.800-2.000 TL olacak. Mutfağında tüp gaz kullanan ve ayda bir tüp tüketen bir evde yaklaşık tüp gaz maliyeti de yıllık 4.200 TL olarak hesaplanıyor. Doğal gaz desteği ve tüp maliyetinin bir yıllık değeri 6.000 TL’yi geçiyor. Yalnızca mutfakta pişirme amaçlı kullanım ve sıcak su için tesisat dönüşümü bu bedelin altında olacağından, vatandaşlarımız bu fırsatı iyi değerlendirebilirler. Üstelik sadece mutfakta doğal gaz dönüşümünü gerçekleştirmek isteyenlerin tüm evlerini tesisat dönüşümünden geçirmesi gerekmiyor. Dileyen hemşehrilerimizin bu uygulamadan gönüllerince yararlanabilmesi için bizler de sahada süren yoğun çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bütçesi müsait olan vatandaşlarımızın ısınma için de dönüşümünü yaptırması tabii ki tercih edilendir. Sonuçta ısınma ihtiyacına yönelik doğal gaz alternatiflerinden üç, dört kat daha ekonomiktir.

YENİ ABONELERE BAĞLANTI BEDELİNE 4 TAKSİT UYGULUYORUZ

Burcu Aydın: Yeni abonelere yönelik yakın dönemde sunduğunuz kampanyalar var mı?

Tuncay Gezer: Daha fazla ailemizi doğal gaz konforuyla buluşturmak için yoğun saha çalışmalarımızın yanı sıra vatandaşlarımıza özel kampanyalarımızla cazip fırsatlar sunuyoruz. Yeni abone olacak vatandaşlar için şu anda bağlantı bedeline 4 taksit uyguluyoruz. Kampanyamız kapsamında yeni doğal gaz aboneleri, doğal gaz konforundan Temmuz, Ağustos ve eylül ayı süresince anlaşmalı banka kredi kartlarıyla yararlanabilecekler. Doğal gaz, diğer yakıtlarla karşılaştırıldığında bütçe ve çevre dostu olmasıyla öne çıkıyor. 2022 Kasım ayı verilerine göre abonelerimiz ısınmada ithal kömüre göre yaklaşık 3,5 kat, elektriğe göre yaklaşık 4,5 kat, mutfakta yemek pişirmede ve sıcak suda tüpe göre yaklaşık 4,5 kat daha ekonomik olan doğal gazı evlerinin her odasında veya isterlerse yalnızca mutfakta kullanabiliyor.

MÜSTERİH OLUNSUN DOĞALGAZ GÜVENLİ KULLANIMI GÜVENLİ

Burcu Aydın: Güvenli doğal gaz kullanımının yanı sıra afet ve acil durumlara yönelik özel çalışma ve uygulamalarınız var mı?

Tuncay Gezer: Vatandaşlarımız müsterih olsun, doğal gaz kullanması oldukça güvenli bir enerji kaynağı. Biz bakım ve kontrol çalışmalarımızı düzenli olarak kaçak arama cihazıyla donatılmış araçlarımızla, bu araçların giremediği bölge ve sitelerde ise hassas el detektörleriyle yapıyor, dağıtım şebekemizde gaz kaçağı tespit araçlarımızla sokaklardan caddelere, binalardan işletmelere kadar tarama işlemi gerçekleştiriyoruz. Yılın ilk altı ayında tüm doğal gaz şebekemizde kaçak tarama çalışmalarımızı tamamladık, şebekemiz yüzde 100 güvenli çalışıyor. Ayrıca, şebeke güvenliğimiz afetlere karşı da en güncel uygulamalarla korunuyor. Sevkiyat Kontrol Merkezimiz sayesinde kriz merkezimizde ve tüm mobil cihazlarımızda şebekemizi anlık olarak izliyor, alarm sistemiyle kritik göstergeleri takip ederek en hızlı şekilde müdahale ediyoruz. Böylelikle herhangi bir yangın durumuna sebep olacak yakıt akışının durdurulmasını sağlıyoruz. Sorun olmayan noktalar ise doğal gaz kullanımına güvenle devam edilebiliyor. Devreye giren bu üst düzey güvenlik sistemlerimiz sayesinde büyük afet durumlarında dahi korunan şehir giriş ve bölge istasyonlarımız ile doğal gaz şebekemizde herhangi bir sorun yaşamıyoruz.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti