Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKSAM TSM Grubunun Zeki Müren Şarkıları Konseri Beğenildi

AKSAM Türk Sanat Müziği Topluluğunun, “Zeki Müren Şarkıları” temalı konseri büyük beğeni topladı.

AKSAM Türk Sanat Müziği

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı ve Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi (AKSAM) iş birliği ile AKSAM Türk Sanat Müziği Topluluğunun, Sanat Yönetmeni Şef Yunus Emre Uğur yönetiminde gerçekleştirdiği “Zeki Müren Şarkıları” temalı konser 12 Ocak 2024 Cuma akşamı AKÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

KONSERE YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

Yoğun bir katılımla gerçekleşen Zeki Müren’in eserlerinin seslendirildiği konsere; Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Harun Reşit Hah, Defterdar Mehmet Ar, Defterdar Yardımcısı Hüseyin Zengin, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tolga Yağan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sadi Erkuni, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Çağhan Adar, Afyonkarahisar Asker Alma Bölge Başkanı Personel Albay Erhan Tutar, Kocatepe Vergi Dairesi Müdürü Abdülmecit Ulutaş,  İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Erkan Tanyeri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

 BİR ESERE İŞARET DİLİ İLE EŞLİK EDİLDİ

Konserin Birinci bölümü Nihâvend makamındaki “Gözlerinin İçine Başka Hayal Girmesin, Bana Ait Çizgiler Dikkat Et Silinmesin” isimli eserle başladı. Ardından ilk solist Zeynep Yalçınkaya’dan “Bir Demet Yasemen Aşkımın Tek Hatırası”, devamında Beytullah Turunç “Mihrabım Diyerek Sana Yüz Vurdum”, Dilek Elmas “Benim Gönlüm Sarhoştur Yıldızların Altında” Mustafa Savruk “Yılları Durduracak Güneşi Doğduracak Dünyamı Dolduracak Bir Sevgi İstiyorum” adlı seçkin eserler ve koro tarafından “Yemeni Bağlamış Telli Başıma” eseri seslendirildi. Zeki Müren’in toplumsal hassasiyetine ithafen, işitme engelli bireyler için Aksam Türk Sanat Müziği Topluluğu Şefi Yunus Emre Uğur’un Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 4. sınıf öğrencileri koronun seslendirdiği “Şimdi Uzaklardasın Gönül Hicran ile Doldu isimli esere işaret dili ile eşlik ederek müzik severlerden büyük beğeni topladı. Konser, Hicâz makamındaki eserlerle devam ederken solistlerden Necmettin Çoban, “Hiç Birşeyde Gözüm Yok Sen Yanımda Ol Yeter, Kapkaranlık Odama Mehtab Gibi Doğ Yeter”, Mustafa Kemâl Uyar  “Anladım Sevmeyeceksin Beni Sen Nazlı Çiçek, Hasta Gönlüm Yine Hicranını Yalnız Çekecek” ve Zeki Müren ile özdeşleşmiş Afyonkarahisar’ın tanınan seslerinden konserin sürpriz konuğu Ahmet Kumalar’ ın seslendirdiği  “Senede Bir Gün” icrası büyük alkış topladı.

Ardından “Yürü Dilber Yürü Ömrümün Varı”, “Muhabbet Bağına Girdim Bu Gece ve birinci bölümün son Hicâz makamındaki eseri  “Yar Saçların Lüle Lüle Yar Benziyor Beyaz Güle” eserleriyle sona erdi.

 ZEKİ MÜREN TEMALI ESERLER BÜYÜK ALKIŞ TOPLADI

Konserin İkinci bölümü Uşşâk ve Hüseynî makâmındaki eserlerle devam etti. İkinci Bölümün ilk eseri “Ne Mektup Geliyor Ne Haber Senden, Söyle de Bileyim Bıktın mı Benden, Yaşlı Gözlerime Baktığın Yerden Gözlerin Doğuyor Gecelerime” Aksam Türk Sanat Müziği Topluluğu’ nun koristleri tarafından seslendirildi. Ardından solistler; Şule Gülşah Yağcı “Gün Ağarınca Boynum Bükülür, Dalarım Uzaklara Gönlüm Sıkılır”, Hande Demirelli “Rüzgârlara Kapılmış Kuru Yaprak Misali, Gözlerimden Gitmiyor Nazlı Yârin Hayali”, Nedim Tokman “Bahçevan” eserlerini icrâ etti. Konserin son bölümünde ise; Kürdîlihicâzkar ve Muhâyyer Kürdî eserlere yer verildi. Konser programında “Uzun Yıllar Bekledim Hakikat Oldu Rüyam, Koklamaya Kıyamam Benim Güzel Manolyam” koro tarafından sanatseverler eşliğinde seslendirildi. “Gece Kirpikli Kadın, Aşkıma Siyah Bakma Zaten Yakanlar Yakmış, Bir Alev de Sen Yakma” eseri konser solistlerinden Tülin Taşkın tarafından icra edildi. Devamında AKÜ Devlet Konservatuvarı 2. Sınıf Ses Eğitimi Öğrencisi Helin Uca “Zehretme Hayatı, Bana Cananım Elemlerle Dolu Benim Her Anım”,  Ali Aksoy “Gayrı dayanamam Ben Bu Hasrete, Ya Beni de Götür Ya Sende Gitme” bozlağının ardından Muhayyerkürdî makâmındaki  “Akşam Olunca Yârelerim Sızlar” eseri icra edildi. Konserde sırasıyla solist Yeliz Çetinkol “Elbet Bir Gün Buluşacağız, Bu Böyle Yarım Kalmayacak”  İsmail Ubuz,  “Yıldızlı Semalarda ki Haşmet Ne Güzel Şey” ve Selda Mengi’ nin yorumuyla, Zeki Müren’in kavuşamadığı ve unutamadığı sevdasına nazire yapan  “Yaşamak Zevki Verir Ruhuma Sonsuz Kederim, Seni, Yalnız Seni, Çılgın Gibi Hala Severim ” adlı eserleri seslendirdiler.

 ŞEHİTLERİMİZİN RUHUNA İTHAFEN DUALAR EDİLDİ

Konserin sonuna doğru Pençe-Kilit Harekât bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada dokuz kahraman askerimizin şehit haberini alındıktan sonra Aksam Genel Koordinatörü, Türk Sanat Müziği Topluluğu Şefi Yunus Emre Uğur, şunları söyledi: “Hayat devam ediyor fakat biz burada bu konseri icra ederken maalesef kahraman askerlerimizin şehit olduklarının haberini aldık. Şehitlerimizin rûhu hürmetine Kur’an-ı Kerîm okuyacak ve bitireceğiz. Anlayışınız için teşekkür ediyorum.” Konser programı 9 askerimizin şehadet haberinin alınmasmıyla kesildi. AKÜ Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Ses Eğitimi Öğrencisi Hafız Ali Tuz, şehitlerimiz için Aşr-ı Şerîf okudu. Katılımcılar birlikte dua ettiler.

 

 

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti