Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ Bosna Hersek’teki üniversitelerle işbirliği yapacak

Bu haberin fotoğrafı yok
AKÜ Bosna Hersek'teki üniversitelerle işbirliği yapacak

Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı (BİGMEV) Yönetim Kurulu Üyeleri, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Bosna Hersek’teki üniversiteler ile Akü arasında işbirliği yapılması kararlaştırıldı

BİGMEV Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çilek, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Canlısoy, Genel Sekreter Cenita Kocaman ve Proje Müdürü Samir Vildiç, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Karakaş’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Karşılıklı görüş alışverişinin gerçekleştirildiği ziyarette BİGMEV Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çilek, Rektör Vekili Prof. Dr. Karakaş’a vakfın çalışmaları ve eğitim alanında yürütülmekte olan ‘Kardeş Üniversiteler Projesi’ hakkında bilgi verdi. Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki kadim ilişkilerin sürdürülebilir olarak canlandırılması konusunda çalışmalar yaptıklarına kaydeden Çilek, bu çalışmalar ışığında üniversitelerin de kardeşliği ile yatırım ve ticaretin yanında sosyal, kültürel, stratejik işbirliklerini de geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.
İŞBİRLİĞİ GELİŞTİRİLECEK
Bu çerçevede, iki ülkenin iş dünyaları arasında sürdürülebilir ilişkiler kurma adına da projeler geliştirdiklerini kaydeden Çilek, sanat ve spor alanında faaliyetler geliştirilmesi hususunda yaptıkları çalışmalardan da bahsetti.
İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi adına yapılan çalışmalardan ve üniversiteler arasında yürütülen ‘Kardeş Üniversiteler Projesi’ uygulamasından dolayı BİGMEV yönetim kurulu üyelerini tebrik eden AKÜ Rektör Vekili Karakaş ise Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki ilişkilerin köklü bir tarihi geçmişe sahip olduğunu, bu nedenle Çilek ve yönetim kurulu üyelerini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. BİGMEV’in Afyon Kocatepe Üniversitesi için önerdiği Kardel Üniversitesi ile kardeşlik konusunu olumlu karşılayan Karakaş, önerilecek pek çok projeye memnuniyetle imza atabileceklerini belirtti.
Ziyarette; Bosna Hersek’teki üniversiteler ile kardeş üniversite ilişkisi başlatmak, iki kardeş üniversitenin kendi aralarında; öğretim üyesi değişimi, öğrenci değişimi, AB fonlarına ortak katılım, ortak seminer ve konferans düzenlenmesi gibi somut ve sürdürülebilir projeler yapılması konularında fikir birliğine varıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti