Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ ve Kanal 3 arasında iş birliği protokolü imzalandı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Megabirlik Medya A.Ş. (Kanal 3) arasında Afyonkarahisar’ın kültür, sanat, spor ve sağlık alanında tanıtımının yapılması ve gelişimine katkı sunulması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)

Rektörlük binası toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Megabirlik Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, Kurumsal İletişim ile ilgili Rektör Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elbeyi Pelit, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Ocak, Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Çağhan Adar, Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Akın, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sandıkçı, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Karaman, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Demirkan, Afyon Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Hüseyin Tutumlu, Kanal 3 Genel Yayın Yönetmeni Selcen Dilek Çöygün ve Programlar Müdürü Hülya Kasnak katıldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ ile Kanal 3 arasında üçüncü iş birliği protokolünün imzalandığını belirtti. Karakaş, “Üniversitemiz ve Kanal 3 arasındaki üçüncü iş birliği protokolünü imzalıyoruz. İmzalanan bir yıl süreli protokoller kapsamında belli programlar üniversitemiz öğretim elamanları tarafından yürütüldü. Programlar herkesin ilgi ve uzmanlık alanı doğrultusunda yapıldı” dedi.

“KANAL 3 AFYONKARAHİSAR’IN DÜNYAYA AÇILAN PENCERESİ”

Kanal 3’ün AKÜ açısından her zaman Afyonkarahisar’ın dünyaya açılan penceresi olduğunu kaydeden Karakaş, “Bu sene Kanal 3’te yönetim değişikliği yaşandı. Sahibinde de değişiklik yaşandı ama bizim için Kanal 3 başından itibaren şehrimizin dünyaya açılan penceresiydi. Üniversite olarak bu açıdan baktık ve kurum olarak şehrimizin dünyaya açılan penceresine nasıl katkıda bulunuruz düşüncesiyle hareket ettik” diye konuştu. Karakaş, imzalanan protokol kapsamında AKÜ öğretim elamanlarınca Kanal 3’te yapılan program sayısında artış yaşandığını da belirterek, şunları söyledi:

“Bir önceki iş birliği protokolü kapsamında 5 program yürütülüyordu. Yeni protokol ile 9 program daha ekleyerek 14 programlık bir konsept ile Kanal 3’e kurum olarak katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Her iki tarafın da istifade edeceği protokol ile bir taraftan Kanal 3’e katkıda bulunuyoruz, öbür taraftan da kurumumuzu kendi alanlarımız ile ilgili tanıtma imkanı bulmuş oluyoruz. Biz bu ilişkiyi üniversite-şehir iş birliğinin bir sonucu olarak değerlendiriyoruz. Üniversite-şehir iş birliğinin kamu kurumlarıyla iş birliği, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği, sanayi ile iş birliği ve basınla iş birliği gibi birçok boyutu var.”

“AFYONKARAHİSAR’DA GÜÇLÜ BİR YEREL BASIN VAR”

Rektör Karakaş, Afyonkarahisar’da güçlü bir yerel basının var olduğunu belirterek, “Üniversitemizin medya ile ilişkilerini üniversite-şehir iş birliğinin önemli bir boyutu olarak değerlendiriyoruz. Bu bağlamda da gerek televizyon kanallarımızla, gerek radyolarla, gerek yazılı basın ve internet medyasıyla ilişkilerimizi devam ettirmeye çalışıyoruz. Üniversite olarak basına hangi düzeylerde katkıda bulunabiliriz, hangi düzeylerde iş birliği imkanlarımız var anlayışı ile hareket ettik, bundan sonra da böyle hareket etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“AKÜ VE KANAL 3 AFYONKARAHİSAR’IN DEĞERLERİ”

Megabirlik Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın da hem AKÜ’nün hem de Kanal 3’ün Afyonkarahisar’ın bir değeri olduğunu ifade etti. Sayın, kendisinin de AKÜ mezunu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Ben de Afyon Kocatepe Üniversitesi mezunuyum. Nasıl ki Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyonkarahisar’ın dışa açılan bir penceresiyse, Kanal 3 de bu pencereyi üniversitemiz ile iş birliği yaparak ulusal çapta doğru mecralara taşımak için var. Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Kanal 3 arasındaki protokollerin üçüncüsünü imzalıyoruz. Bu iş birliğinin doğru bir yolda gittiğinin ispatı da yapılan program sayısındaki artıştır. Program sayısının artışı ile birlikte bilgiyi ekranlardan insanlara daha fazla iletmiş olacağız. Üniversitemizin varlığı nasıl ki Afyonkarahisar için bir değer ise Kanal 3 de dünyaya açılan bir kapı olarak başka bir değerdir. Bizim her iki değeri bir araya getirerek elde ettiğimiz başarılar, memleketimize ve ülkemize dönebiliyorsa bu protokol amacına ulaşmış demektir.”

Konuşmaların ardından AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Megabirlik Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın tarafından iş birliği protokolü imzalandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti