Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ’de akademik yıl toplantılarla başlıyor

Bu haberin fotoğrafı yok
AKÜ'de akademik yıl toplantılarla başlıyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), 2010-2011 akademik yılına yoğun bir etkinlik programı ile başlıyor. AKÜ, gerek eğitim-öğretim alanında yapmış olduğu çalışmalar gerekse bilimsel, sanatsal ve kültürel faaliyetleri ile öğrencilerin ve Afyonkarahisar’ın değişen yüzü olmaya devam ediyor

Eğitim-öğretimde bilgi teknolojilerinden yararlanmanın yanı sıra fiziki yapılanmanın öneminin bilincinde olan AKÜ, son dönemde Ahmet Necdet Sezer Kampusünde bulunan ve yapımı tamamlanan 1000 kişilik Atatürk Kongre Merkezinin hizmete açılmasıyla da uluslararası ve ulusal alanda çok sayıda bilimsel, kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bununla birlikte Türkiye’nin önde gelen isimlerini ağırlayarak, onları öğrenciler ve Afyonkarahisar halkı ile buluşturdu.
“Ulusal Jeomorfoloji Sempozyumu 2010
“Yeni akademik yılda da AKÜ’de bilimsel etkinlikler kapsamında, ikisi uluslararası ve biri ulusal olmak üzere üç önemli etkinlik gerçekleştirilecek. Bu kapsamda AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Ulusal Jeomorfoloji Sempozyumu 2010”, 11-13 Ekim 2010 tarihleri arasında Ahmet Necdet Sezer Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde yapılacak. Sempozyum ile ilgili detaylı bilgiye http://www.ujs.aku.edu.tr web adresinden ulaşılabileceği belirtildi.
“Uluslararası Zeki Velidi Togan
ve Türk Kültürü Bilgi Şöleni”
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi, AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü ve Tarih Bölümü işbirliği ile 13-15 Ekim 2010 tarihleri arasında “Uluslararası Zeki Velidi Togan ve Türk Kültürü Bilgi Şöleni” gerçekleştirilecek. Bilgi Şöleninde, Prof. Dr. Zeki Velidi Togan’ın Türklük Bilimi üzerine yaptığı araştırmaları tanıtmak, ilgili bilim kuruluşları ve bilim adamları arasında işbirliği sağlamak, yeni araştırmalarla bilgi evrenimizi zenginleştirmek amaçlanıyor. Bu kapsamda bilim adamları, kendi çalışma alanlarında Türk kültürüne yönelik, teorik ve metodik açıdan özgün bilimsel çalışmalarını farklı ülkelerden gelen bilim insanlarıyla paylaşacaklar. Bilgi Şölenine ilişkin detaylı bilgi www.aku.edu.tr web adresinde yer alıyor
“MERSEM Uluslararası
Mermer ve Doğaltaş Kongresi”
Bu yıl yedincisi düzenlenen “MERSEM Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi” ise Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği Maden Mühendisleri Odası Afyonkarahisar İl Temsilciliği ve AKÜ işbirliğiyle 14-15 Ekim 2010 tarihlerinde Afyonkarahisar’da gerçekleştirilecek. Kongre, mermer ve doğaltaş sektöründeki sorunların incelenmesi ve tartışılması, teknik ve bilimsel gelişmelerin geniş kitlelere aktarılması, araştırmacı, işletmeci, firma temsilcisi ve yönetici çevrelerin aynı platformda buluşturularak yakın bir iletişimin sağlanması amacını taşıyor. Kongre ile ilgili detaylı bilgiye http://www.mersem.org/ internet adresinden ulaşılabileceği kaydedildi. AKÜ’nün, yeni akademik yılda da eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra öğrencilerin sosyal yaşamlarına ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, onların hem kendi alanlarında bilgi sahibi hem de kendine güvenen, sosyal, her yönüyle donanımlı birer birey olmalarını sağlamak amacını taşıyan bilimsel, sanatsal, kültürel ve sportif alanlarda çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam edeceği belirtildi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti