Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ’de Proje Sonuç Konferans Başladı

AKÜ’de AB Destekli Uluslararası Proje Sonuç Konferansı başladı. 

AKÜ’de AB Destekli Uluslararası

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Ana Bilim Dalı ile Uniwersytet Śląski w Katowicach (Polonya), Zilinská univerzita v Žiline (Slovakya) ve Ivan Franko National University of Lviv (Ukrayna) Üniversiteleri arasında imzalan iş birliği protokolü kapsamında düzenlenen Uluslararası Proje Sonuç Konferansı Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezinde başladı.

“PROGRAM HAZIRLAMAYA İLİŞKİN GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULACAK”

Proje Türkiye Koordinatörü AKÜ Teknoloji Fakültesi Metalurji̇ ve Malzeme Mühendi̇sli̇ği̇ Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Talaş, projenin hem Avrupa Birliği hem de Polonya Ulusal Ajansı (Foundation for the Development of the Education System) tarafından desteklendiğini belirtti. Talaş, “KA220 HED kodu ile ilişkili Malzeme Bilimi Yüksek Lisans: Yeni Bir Yüksek Lisans Programı Geliştirme (Materials Science Ma(s)ters: Developing a New Master’s Degree Program) başlıklı projemiz  Polonya (University of Silesia in Katowice), Ukrayna (Ivan Franko National University of Lviv), Slovakya (University of Zilina) ve Afyon Kocatepe Üniversitesinin oluşturduğu konsorsiyum tarafından yürütülmektedir.” dedi. Talaş, projede Polonya, Türkiye, Slovakya ve Ukrayna üniversiteleri ve işletmelerinden elde edilen hem malzeme bilimi ve mühendisliğinin tercih sorunları ve hem de işletmelerin ve öğrencilerin var olan malzeme bilimi ve mühendisliği yüksek lisans programlarına dair düşünce ve beklentilerini değerlendirileceğini belirterek, “Ayrıca, endüstriyel odaklı malzeme bilimi yüksek lisans program hazırlama aşamalarına ilişkin görüş alışverişinde bulunulacak. ” diye konuştu.

AKÜ’de Proje Sonuç Konferans Başladı

“KONFERANS ÇEVRİM İÇİ VE YÜZ YÜZE YAPILACAK”

Talaş, projeye ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Proje kapsamında düzenlenecek olan konferans hem çevrim içi ve yüz yüze yapılacak. Konferans dili İngilizce olup konferansa katılanlardan herhangi bir bedel talep edilmeyecek. Çevrim içi kayıt yaptıran katılımcıların e-mail adreslerine Zoom üzerinden yapılacak yayının linki gönderilecek. Kapanış konferansına Türkiye ve yurtdışından farklı üniversitelerden çok sayıda katılımcılar çevrim içi olarak ZOOM üzerinden bağlanacaklar. Proje; Ocak 2022 yılının Ocak ayında başlayan proje 2024 yılının Haziran ayı sonunda sonuçlanacak ki bu da 30 aylık bir süreye tekabül etmekte. Projede özellikle Malzeme Bilimi Yüksek Lisans Ders Programı (ders içerikleri ve raporlama) hazırlama dışında aynı zamanda Malzeme Bilimi ve Mühendisliği lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ne tür bir yönlenmeyle bu dalı seçtiklerini de araştırılmış ve endüstriyel odaklı bir program oluşturulmuştur.” Türkiye Koordinatörlüğünü Prof. Dr. Şükrü Talaş’ın yaptığı ve AKÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Serhat Başpınar, Dr. Öğr. Üyesi Yelda Akçin Ergün, Dr. Öğretim Üyesi Melih Özçatal, Dr. Öğretim Üyesi İsmail Sinan Atlı ve Doç. Dr. Halil Aytekin tarafından organize edilen Proje Sonuç Konferansı 14-17 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Proje hakkında bilgi almak için matsci.edu.us.pl adresini ziyaret edilebilir.