Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ’lü aşçılar başarıya doymuyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
AKÜ'lü aşçılar başarıya doymuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Programı öğrencilerinden oluşan “Kocatepe Aşçılar Takımı”, 23-25 Ekim 2015 tarihlerinde Alanya Konaklı Kongre Merkezi’nde düzenlenen “5. Uluslararası Alanya Altın Kepçe Yemek Yarışması”ndan toplam 11 ödülle döndü

Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD) ile Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen “5. Uluslararası Alanya Altın Kepçe Yemek Yarışması”na 25 kategoride yaklaşık 900 usta ve öğrenci aşçı katıldı. WACS (Dünya Aşçılar Birliği) kurallarının uygulandığı ve jüri başkanlığını GaryFilbey’in yaptığı yarışmada, Türk jürilerin yanında 12 ülkeden 25 jüri üyesi de görev aldı.
11 ÖDÜLLE DÖNDÜLER
AKÜ Afyon MYO Aşçılık Programı Öğretim Görevlileri Erkan Çelik ve Tansu Çelik kaptanlığında yarışmaya hazırlanan Kocatepe Aşçılar Mehmet Aydın “Tavuk” ve Meriç Batuhan Aydın “Pizza” kategorilerinde gümüş madalya aldı. Yaşar Kaypak “Sebze Oymacılığı” dalında serbest stilde ve Uzak Doğu-Asya temasında iki bronz madalya, tatlı kategorisinde ise merit ödülü almaya hak kazandı. Mertcan Sevindik “Balık”, Onur Yardım “Kuzu Yemeği”, Kübra Çetiner ve Kemal Aydoğan “Modern Türk Mutfağı” kategorilerinde bronz madalya aldı. Taner Özcan “Tatlı”, Turhan Çiftçi “Balık”, Sera Altıkardaşlar, Mehmet Aydın ve Turhan Çiftçi “Ekip” kategorisinde merit ödülü aldı. Kocatepe Aşçılar Takımında yer alan İsmail Tüfenkasve Ulus Akkılıç ise, yarışma süresince ekip içerisinde gösterdikleri performanstan dolayı jürinin takdirini kazandı.
Ayrıca bu sene “Jüri Özel Ödülü Kupası” geçtiğimiz Mayıs ayında elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden Kocatepe Aşçılar Takımı üyesi merhum Ahmet Çağlayan’a verildi. Duygusal anların yaşandığı törende Çağlayan adına kupayı Öğr. Grv. Tansu Çelik aldı.
AKÜ Aşçılık Programı Öğr. Grv. Erkan Çelik, bu tür yarışmaların öğrencilerin mesleki ve sosyal gelişiminde önemli bir yer tuttuğunu ve ayrıca usta aşçılarla tanışma fırsatını elde ettiklerini söyledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti