Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜREM’de Sağlıklarına Kavuşan Kuşlar Doğaya Bırakıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinde (AKÜREM) tedavileri ve rehabilitasyonları tamamlanan kuşlar AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikle doğaya bırakıldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)

Etkinliğe; AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdür Yardımcısı Mesut Civcivoğlu,  Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek, Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Gürler, AKÜ Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İsmail Aytekin ile birlikte personel ve öğrenciler katıldı.

AKUREM’de sagliklarina kavusan kuslar dogaya birakildi (4)

“SEMBOLİK OLARAK ÜÇ KUŞUMUZU SALDIK”

 

AKUREM’de sagliklarina kavusan kuslar dogaya birakildi (5)Etkinlik sonrası konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Karakaş, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 3 Mart’ı Dünya Yaban Hayatı Günü ilan edildiğini belirtti. 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü vesilesiyle Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavileri tamamlanan yaban hayatına ait canlıları gerçek yaşamlarına saldıklarını ifade eden Rektör Karakaş, “Sembolik olarak 3 kuşumuzu saldık. Merkezimizde tedavileri tamamlanan diğer hayvanlarımız da kendi doğal ortamlarında salınacak. Yaban Hayatını Koruma Kurtarma Merkezimiz, Tarım ve Orman Bakanlığı ile müştereken hizmet veriyor. Özellikle yaralanmış  ve tedaviye muhtaç canlar burada hassasiyetle tedavi ediliyor. Geride bıraktığımız süre zarfında AKÜ yönetimi olarak AKÜREM’i güçlendirdik. Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ve Üniversitemizden iki tekniker burada çalışmaya başladı.” dedi.

 

“YABAN HAYATI DOĞANIN PARÇASI”

AKUREM’de sagliklarina kavusan kuslar dogaya birakildi (1)

Doğanın bir ekosistem olduğunu ve ekosistemin bir parçası eksik kaldığında doğada sorunlar ortaya çıktığını vurgulayan Rektör Karakaş, “Yaban hayatı da ekosistemin bir parçası. Bu parçanın görevini yerine getirebilmesi için canlılarımızı korumamızın yanında nesli tükenmek üzere olanlar için önlemler de almamız gerekiyor. Bu anlamda Milli Parklar Bölge Müdürlüğü etkili bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyor. Biz de Üniversite olarak Veteriner Fakültemizin desteğiyle rehabilitasyon sürecini gerçekleştiriyoruz. Dünya Yaban Hayatı Gününü de bu vesileyle kutluyorum.” dedi.

 

“VATANDAŞLAR AKÜREM’İ ARASIN”

AKUREM’de sagliklarina kavusan kuslar dogaya birakildi (7)AKÜ Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İsmail Aytekin ise AKÜREM olarak doğada güçsüz kalmış, vurma veya elektrik çarpması gibi yaban hayatıyla ilgili herhangi bir problem olduğunda vatandaşların 112’yi arayarak Doğa Koruma Bölge Müdürlüğüne bilgi verdiğini kaydetti. Aytekin, şunları ifade etti: “Bu gibi durumlarda doğa koruma bir araç kaldırarak yerinde tespit ettikten sonra yaralı hayvanları Merkezimize getiriyor. Biz de genel muayene yaptıktan sonra herhangi bir kırık-çıkık veya yaralanma varsa cihazlarımızla tespit ediyoruz. Akabinde gerekli tedaviyi uyguluyoruz. Türkiye’nin en büyük Yaban Hayatı Merkezi burasıdır. Bir ekip olarak burada canlılarımızı en güzel şekilde rehabilite ediyoruz. Daha sonra uçma kafeslerine alıyoruz. Kafeslere aldıktan sonra süre içinde takibini yapıyoruz tamamen uçmaya başlamışlarsa doğayla kavuşturuyoruz. Bu vesile ile herkesin dünya yaban hayatı gününü kutluyorum.” Doğaya bırakılan kuşların ardından AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdür Yardımcısı Mesut Civcivoğlu, AKÜ Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İsmail Aytekin’den çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

AKUREM’de sagliklarina kavusan kuslar dogaya birakildi (4)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti