Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ali Çetinkaya, bizim gözümüzde gazidir”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Ali Çetinkaya, bizim gözümüzde gazidir”

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Milli Mücadele’nin önde gelen komutanlarından Ali Çetinkaya hakkında söylenen sözlere tepki gösterdi. Kumartaşlı, “Ali Çetinkaya, bizim gözümüzde gazidir” dedi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Milli Türk Talebe Birliği Afyonkarahisar Şubesi tarafından yapılan açıklamada Ali Çetinkaya’ya “katil” denilmesine tepki gösterdi. Kumartaşlı, “Afyonkarahisar’ın değeri, bizim gözümüzde gazi olan Ali Çetinkaya ile ilgili son günlerde yapılan açıklamalar bizi üzmüştür. Milli Türk Talebe Birliği adı altındaki oluşumun özellikle basın açıklaması yapmamak konusunda bekledim. Gördüm ki Afyonkarahisar’da yaklaşık 10 günlük zaman içinde bir siyasi parti, kamu yararına çalışan asker kökenli bir derneğin dışında tepki gelmedi, olumlu ya da olumsuz bir açıklama yapılmadı. Ali Çetinkaya, bizim gözümüzde gazidir. Ülkemiz için Kurtuluş Savaşı döneminde birçok savaşa girmiş ve ülkemiz için komutanlıklar yapmıştır. Ali Çetinkaya 1878’de Afyon’da doğmuş ve Ayvalık’ta milli direnişi örgütlemiştir” dedi.
“Tarih bilginiz nedir?”
MTTB’li gençlere de seslenen Kumartaşlı, gençler aracılığıyla Afyonkarahisar’da Ali Çetinkaya konusunda nabız yoklanıp yoklanmadığını sordu. Kumartaşlı “Teröristler, askerimizin, polisimizin canını yaktı, şehit etti. Onlarla ilgili bir basın açıklaması yapsaydınız bence daha mantıklı olurdu. Siz ne zaman Afyonkarahisar’da hizmete başladınız? Bu oluşumu ne zaman oluşturdunuz? Sizin tarih bilginiz nedir? Siz kim oluyorsunuz da kalkıp Ali Çetinkaya’ya laf söyleme cüreti bulu-yorsunuz? Siz kimsiniz? Siz kimin sözcülerisiniz? Bunları gerçekten çok merak ediyorum” diye konuştu.
Afyon, tarihine sahip çıkmıyor
Afyonkarahisarlıların, tarihlerine sahip çıkması gerektiğini bildiren Kumartaşlı, şöyle devam etti:
“Afyonkarahisarlı vatandaşlarımızın bu olayla ilgili duyarsız olduklarını gördük. Çekindikleri veya korktuklarını gördük. Ali Çetinkaya hakkında Sayın Başbakınımız ‘Kel Ali’ diye bir söylemde bulunmuştu. Acaba Afyonkarahisarlılar bu nedenle mi tepki göstermiyor? AK Parti Afyonda yüzde 60 oranında bir oy aldı, peki yüzde 40’lık oran nerede, neden Ali Çetinkaya’yı savunmuyorlar? Afyonkarahisarımız tarihine sahip çıkmıyor.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti