Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ali Çetinkaya, hem Afyon’a hem ülkeye hizmet etti

Bu haberin fotoğrafı yok
Ali Çetinkaya, hem Afyon’a hem ülkeye hizmet etti

Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İlçe Başkanlığı, vefatının 64’üncü yıldönümünde merhum devlet adamı Ali Çetinkaya’yı yâd etti. Anma töreninde konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Ali Çetinkaya’nın hem Afyonkarahisar’a, hem de Türkiye’ye hizmet ettiğini belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet’in önde gelen devlet adamlarından Ali Çetinkaya için, ebediyete intikalinin 64’üncü yılında hem Ali Çetinkaya Garı önünde, hem de kabri başında anma töreni düzenledi. Anma töreninde konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Ali Çetinkaya’nın cesur, yiğit ve çalışkan bir devlet adamı olduğunu kaydetti. Demirkırkan, “Bugün, burada Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Ulu Önder Büyük Atatürk’ün silâh ve kader arkadaşı, Türk Kurtuluş Savaşı’nın ilk kurşununu atan cesur ve yiğit insan, En Büyük Afyonlu Ali Çetinkaya’yı aramızdan ayrılışının 64. yılında, anmak için toplanmış bulunuyoruz. Bu kutlama tam da Ali Çetinkaya isminin değersizleştirilmeye çalışıldığı, okullardan, caddelerden isminin silinmesi için çaba gösterildiği bir döneme denk gelmiştir” dedi.
KALKINMA MÜCADELESİ YÜRÜTTÜ
Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de Ali Çetinkaya’nın çalışmalarını takdir ettiğini hatırlatan Demirkırkan, “Yapmış olduğu çalışmalarla Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkede başlattığı kalkınma ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma inancını hep içinde yaşatmış ve bu uğurda mücadelesini sürdürmüştür. Ali Çetinkaya’nın ülkenin bayındır hale gelmesi adına yaptığı çalışmaları ise özellikle üzerinde durulması gereken bir konudur” diye konuştu.
DEMİRYOLLARININ MERKEZİYDİ
10’uncu Yıl Marşı’nda “Demirağlarla ördük anayurdu dört baştan” dizesinin bulunduğuna dikkat çeken Demirkırkan, bu mısrada Ali Çetinkaya’nın hizmetlerinin de payının olduğunu söyledi. Demirkırkan, şöyle devam etti:
“Şaire, Cumhuriyet’in ilanının 10. Yıl Marşı’nda ‘Demir ağlarla ördük, Anayurdu dört baştan’ dedirten, büyük demiryolu hareketinin gerçek mimarı kahraman hemşehrimiz Ali Çetinkaya’dır. Yaptığı hizmetler arasında, doğup büyüdüğü memleketi Afyon’a da pek çok eser kazandırmıştır. Coğrafî özelliğinden de yararlanarak, Afyon’u, demiryollarının merkezi yapmıştır. 1940’li ve 1950’li yıllarda, Afyon Garı, tüm ülkenin gurur duyduğu çok güzel bir eserdi. Ayrıca, yaptırdığı pek çok okul, hizmet binaları ve tesisler ilimizi süslemiştir. Afyon Şehir Parkı, eski PTT ve hal binası Ali Çetinkaya’nın çabalarıyla yapılmıştır.”
“HEMŞEHRİN OLMAKTAN
GURUR DUYDUK”
Ali Çetinkaya’nın büyük bir asker ve büyük bir Afyonlu olduğunu vurgulayan Demirkırkan, “
“Bizler senin hemşehrin olmaktan her zaman gurur duyduk. Yaşadıkça da hep gurur duyacağız. Eserlerinde ve Büyük Ulusumuz’a örnek olan cesaretinle, övünüyoruz. Hemşehrilerin olarak sana lâyık olacağız. Eserlerine sahip çıkacağız” dedi. CHP İl Sekreteri Vedat Sever de Ali Çetinkaya’nın hayatıyla ilgili bilgiler verdi. (Kocatepe)

Heykel bakımsız

Ali Çetinkaya’nın Gar önündeki heykelinin bakımsızlığı dikkat çekti. Heykelin üzerindeki kirliliği bazı CHP’liler temizlemeye çalıştı. Ali Çetinkaya hakkında bilgi verilen bölümün ise yazıları zor okunuyor.

Kabirde
önce dua, sonra karanfil

Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri, Ali Çetinkaya’nın kabri başında Kur’an-ı Kerim okuttu ve dua etti. CHP’liler, duanın ardından Ali Çetinkaya’nın kabrine karanfiller bıraktı. Burada kısa bir açıklama yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Ali Çetinkaya heykeli ve kabrinin bakımlı hâle getirilmesi için girişimde bulunacaklarını söyledi.

Hızlı tren garı da
“Çetinkaya” olsun

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Ali Çetinkaya’nın isminin yeni yapılacak hızlı tren garına da verilmesini istedi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Ali Çetinkaya’nın kabri başında yaptığı açıklamada, hızlı tren garına da Ali Çetinkaya ismi verilmesini önerdi.
“10 ALİ ÇETİNKAYA LAZIM”
Ali Çetinkaya’nın milli bir kahraman olduğunu söyleyen Kumartaşlı, şöyle konuştu:
“Ülkemizin içinde bulunduğu süreç içerisinde bir değil 10 tane Ali Çetinkaya lazım. İmralı süreciyle 10 tane Ali Çetinkaya mücadele edebilir. Yakıştırmalar, ithamlar çok oldu. Biz Türkiye Cumhuriyeti gazileri olarak Ali Çetinkaya’nın yanında olacağız. Sayın Valimize açıklamalarında samimi olduğuna inanıyoruz. Ali Çetinkaya’nın isminin silinmeyeceğini ümit ediyoruz. Yapılması planlanan Erkmen mücavir alandaki hızlı tren garına da Ali Çetinkaya ismi verilmeli.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti