Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ali Çetinkaya’nın kalbi bu topraklar için atmıştı

Bu haberin fotoğrafı yok
Ali Çetinkaya'nın kalbi bu topraklar için atmıştı

Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, Milli Anayasa Forumu için geldiği Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel özellikleri bakımından zenginliklerle dolu olduğunu söyledi. Reyhan, İstiklal Harbi’nin komutanlarından Ali Çetinkaya’nın Afyonkarahisar için olduğu kadar tüm Türkiye için de önemli olduğunu belirtti

Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, Afyonkarahisar’ın Milli Mücadele’de önemli bir konuma sahip olduğunu, Büyük Taarruz emrinin bu topraklarda verildiğini belirtti. Reyhan, “Afyonkarahisar’dan daha önce gelip geçerken bir tabela dikkatimi çekerdi. Tabelada Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklar vurgusu yapılırdı. Hakikaten Milli Mücadele’de başarı kazanılması, Cumhuriyet’in kurulabilmesini sağlamıştır” dedi.
KOCATEPE, MİLLİ SİMGE
Afyonkarahisar’ın Kocatepe gibi önemli bir tarihi alana sahip olduğunu hatırlatan Reyhan, “Kocatepe ve şehitliklerimiz, Milli Mücadele’nin simgesi hâline gelmiş. Afyonkarahisarlıların bu tarihi değerlerin farkında olduklarını biliyorum. Zaten Afyonkarahisar’ın her yeri tarihi zenginlikler ile, gıda zenginliği ile dolu. Bunun yanı sıra önemli şahsiyetleri yetiştiren bir memleket Afyonkarahisar” diye konuştu.
ÇETİNKAYA
İLK KURŞUNU ATMIŞTIR
Son zamanlarda Ali Çetinkaya hakkında yapılan eleştirilerin yanlış olduğunu belirten Reyhan, “Ali Çetinkaya, Afyonkarahisar’ın değeri olduğu kadar tüm Türkiye’nin gurur duyacağı bir kişidir. Milli Mücadele’de ve sonrasında Cumhuriyet kurulduğunda, Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında yer almıştır. Hatta Ayvalık’ta, işgalcilere karşı ilk kurşunu attığı bilinmektedir. Ali Çetinkaya, kalbi bu topraklar için atan bir asker ve siyaset adamıdır” ifadelerini kullandı.
DÜNYA GENÇLİĞİ,
19 MAYIS’TA BULUŞUYOR
Türkiye Gençlik Birliği olarak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir coşku ile kutlayacaklarını kaydeden Utku Reyhan, şöyle devam etti:
“Milli bayramlarımıza, milli şahsiyetlerimize yönelen bazı girişimlere rağmen biz, Atatürk’ün Samsun’a çıktığı tarih olan 19 Mayıs’ı büyük bir coşkuyla kutlayacağız. İstanbul’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde
17–18 Mayıs 2012 tarihlerinde, 50 ülkeden 120 gençlik kurumu temsilcisinin katılacağı Anti-Emperyalist Gençlik Forumu düzenleyeceğiz. Forum sonrası 19 Mayıs’ta ‘Yarının Provası Geleceğe Söylenen Şarkılar’ başlığıyla dev bir şenlik gerçekleştireceğiz. Şenlikte uluslararası camianın tanıdığı önemli isimler ve çok sayıda sanatçı yer bulacak.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti