Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altın Fonu Nedir

Altın fonu bir hisse senedi değildir. Altın fiyatı nereye giderse onu takip eder

Altın fonu bir hisse

Altın Fonu Nedir

Altın Fonu Nedir? Kullanıcılar tarafından bu sorunun cevabı aranıyor. Altın Fonu Nedir sorusunun cevabını sizin için derlemeye çalıştık.

Altın fonu bir hisse senedi değildir. Altın fiyatı nereye giderse onu takip eder. Bir manada kuyumcudan altın almanın bilgisayarla yapılanı olarak tanımlanabilir. Fon olarak alınırsa yılda %1-2 civarı kesinti yapılır. Banka hesabına gram altın alınırsa o da yapılmaz.
Bu fonlar içerisinde en iyisi, her tür aracı kurumdan alınıp satılabilen (etf) gldtr’dir.

Devamlı olarak altın ve altına dayalı finansal ürünlere yatırım yapan fon, piyasa şartları paralelinde ek değer yaratmayı ve altının TL cinsi fiyat hareketlerine paralel bir getiri sağlamayı hedefler. Ayrıca faize dayalı herhangi bir ürüne yatırım yapmadığından, faiz hassasiyeti olan yatırımcılarımız içinde uygundur.

Altın Fonu Nedir?
Altın Fonu, fon toplam değerinin en az %80’i devamlı olarak borsada işlem gören altın ve altına dayalı sermaye piyasası araçlarına yatırım yapar ayrıca yabancı para ve sermaye piyasası araçlarına da yatırım yapabilir.
Altın Fonu, tasarruflarınızı altın ve altına dayalı yatırım ürünlerinde değerlendirir. Özellikle piyasalarda risk algısının arttığı dönemlerde tercih edilen bir varlık olarak ideal bir yatırım çeşitlendirme aracıdır.
Altın Fonunun Avantajları Nelerdir?
Yatırım, bir yatırımcının getiri beklentisi, risk alma iştahı, fırsatlardan yararlanma arzusu, güvenilirlik, anında uygulanabilirlik, istikrarlı yönetim, düşük işlem maliyeti, likidite ihtiyacının karşılanması gibi taleplerinin bileşkesidir. Yatırımcı, basit bir yatırım işleminde dahi birbirini tamamlayıcı çok sayıda şartın sağlanmasını ve ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulmasını ister.
Yatırım Fonları, yatırımcının tüm ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde ciddi avantajlar sağlarlar.
Altına fiziki yatırım yapmaya kıyasla, daha güvenlidir.
Kolayca paraya çevrilebilir.
Günlük tek fiyat açıklanır. Alım satım farkı yoktur.
Altın Fonu hangi yatırımcılar için uygundur?

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti