Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altında itidalli olmak lazım – Kocatepe Gazetesi

Altın piyasasında devam eden
Altında itidalli olmak lazım

Altın piyasasında devam eden fiyat tırmanışının dış etkenlerden kaynaklandığının açık olduğunu belirten Ali Büyükduman, doların ön görülerin üzerinde yükseldiğini kaydetti.
SPEKÜLASYON,
 MANİPÜLASYON GLOBAL
Doların yükselişi ile altın fiyatlarında yükseliş meydana geldiğini aktaran Ali Büyükduman, “ABD’nin İsrail Konsolosluğunu taşımasıyla gerilen siyasi ortam malum. Bana göre artık savaşlar topla, tüfekle değil ekonomik oluyor. ABD’de piyasalardaki kozunu oynuyor. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerini etkilemek için maalesef spekülatif hareketler yapıyor. Bunun neticesinde de TL dolar karşısında değer yitirdi. Dolar yükseldi. Üzülerek izledik Merkez Bankasının dolara yönelik hamleleri de kısa sürede boşa çıktı. Global bir spekülasyon ve manüpilasyon sürecini yaşıyoruz. Piyasadan kaynaklanan bir durum yok” dedi.
“MECBUR KALMADIKÇA ALIP SATMAYIN”
Altın fiyatlarında ki yüksekliğin kuyumculardan vatandaşa kadar her kesimi ciddi ölçüde etkilediğini belirten Ali Büyükduman şunları söyledi: “Malum olduğu üzere bütün piyasa dolara bağlı. ABD’nin piyasalardaki etkisi bir süre daha devam edecektir. İsrail’li ilgili haksız tutumuna karşı dünya ayağa kalktı. Burada zarar gören Müslümanlardır. Müslümanlar zarar gördüğünden kimse kılını kıpırdatmıyor. Müslüman ülkelerden Suudi Arabistan olaya seyirci konumdadır. Hal böyle olunca ABD ve İsrail istedikleri gibi at oynatıyorlar. Netice de bizim gibi ülkelerde paranın değeri düşüyor, dolar yükseliyor. Hal böyle devam ettiği sürece altın fiyatları düşmez. Bazı müşterilerimiz altınla para biriktirecek insanlar yaz sezonu geldi düğünler başladı diyebilir. Bir kez daha söylüyorum iç piyasada ki hareketlilik fiyatları etkilemez. Tamamen dolara ve dış piyasalara bağlı bir süreci yaşıyoruz. Maalesef alanda satanda memnun değil. Biz hiç memnun değiliz. Her zaman ki gibi yatırımcıya, altınla para biriktirene itidalli olmalarını mecbur kalmadıkça alım satım yapmamalarını tavsiye ediyorum.” Burcu AYDIN’ın ÖZEL haberi

 

 

Büyükduman mesleğe veda etti

 

Kuyumculukta 3’ncü kuşak olarak uzun yıllar hizmet veren Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ali Büyükduman, mesleğe veda  etme kararı aldığını açıkladı

 

Her şeyin bir sonunun olduğunu belirten Ali Büyükduman, meslekte 3’ncü kuşak olduğunu belirterek, “Rahmetli sarraf Tevfik Büyükduman dedem, babam Mehmet Tevfik Büyükduman üçüncü kuşak olarak ben Ali Büyükduman uzun yıllar hizmet verdik. Şu andaki işletmemizin rahat yüz yıllık bir tarihi var. Ben logomuzda 1952 yılını baz aldım. Çünkü 1952 yılı rahmetli babam Mehmet Tevfik Büyükduman’ın ATSO’ya kayıt yılıdır. Daha önce böyle kurumlar yoktu. Rahmetli dedem yıllarca herhangi bir kuruma bağlı olmadan mesleği icra etmiş. Afyon’un eskileri yaşlı kişiler bu durumu bilirler. Mesleği noktalama kararını aldım. Çünkü oğlum İstanbul’da Hukuk Fakültesi öğrencisi olarak ticarette bir pozisyonu yok. Kendisi bana ticaret yapmayacağını söyleyince yaşımın ilerlemesi nedeniyle üzülerek de olsa artık ticari hayatıma nokta koyma safhasına geldik. Afyon’da çok güzel meslektaşlarımız çok nadide insanlarımız var. Hayatımın tamamı çıraklık, kalfalık süreçlerim hep bu dükkânda geçti. Oğlumun mesleği sürdürmeyecek olması, hem de ekonomik şartlarla sağlık problemlerim de eklenince böyle bir karar aldım. Kocatepe Gazetesi aracılığıyla şunları söylemek isterim. Çok vefalı müşterilerimiz var. Yıllarca bizden başka dükkâna gitmeyen müşterilerimiz bulunuyor. Bu vesile ile onlardan haklarını helal etmelerini rica ediyorum. Elimde olmayan nedenlerle böyle bir karar aldım. Benim kimde ne hakkım var ise sizin aracılığınızla helal ediyorum. Bu durumu anlayışla karşılamalarını, alacakları olan var ise bizlere ulaşmalarını helalleşmeyi, aracılığınızla helalleşmeyi diliyorum.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti