Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amerika Seçimleri Ne Zaman?

Amerika için dört yıllık başkanlık süresi iyisiyle kötüsüyle geride kalmak üzere, sıradaki merak edilen soru ise şu: Amerika seçimleri ne zaman? İşte merak edilen sorunun ayrıntılı yanıtları…

Amerika için dört yıllık

Türkiye’de ilk bahar aylarında gerçekleşecek yerel seçimlerin heyecanı kendisini hissettirmeye başlarken benzer bir durum Amerika’da yaşanıyor. Zira Amerika’da merakla beklenen seçim yaklaşıyor. ABD’nin yeni başkanını belirleyecek olan seçimler için tarih, şimdilik planlanma aşamasında olmakla birlikte otoritelere göre büyük oranda net. Peki sadece ülkenin değil, global ölçekte etkilere açık önemli bir gündem maddesi anlamı taşıyan Amerika seçimleri ne zaman gerçekleşecek, başkan adayları kimler olacak? Mevcut ABD Başkanı Joe Biden, devam edebilecek mi? İşte yanıtlar…

 Amerika, 60. Başkanlık seçimlerine hazırlanıyor

Öncelikle ABD Başkanı Joe Biden, çok erken bir tarihte, 22 Nisan 2023’te 2024 seçimleri için aday olacağını kamuoyuna açıklamıştı. Yaşı nedeniyle yoğun şekilde eleştirilen Biden, eğer 2024 seçimlerini kazanırsa şaşırtıcı bir tablo gündeme gelecek. Zira 82-86 yaşları arasında başkanlık görevini üstlenmeye aday olacak. Aday olacak iddiası şaşırtıcı olmakla birlikte son derece gerçekçi, çünkü bir Amerikan başkanının neredeyse 90 yaşında bu görevi sürdürecek olma ihtimali şüpheleri de beraberinde getiriyor doğal olarak. Peki Amerika seçimleri ne zaman gerçekleşecek ve Biden için tamam mı devam mı sorusu nasıl yanıt bulacak?

Amerika seçimleri için tarih belli oldu demek mümkün. Uzmanlar seçimin 5 Kasım 2024 Salı günü gerçekleşeceği görüşünde buluşuyor. Politik çevrelerde planlama tam olarak 5 Kasım tarihinde birleşiyor. Planlamada bir sapma olmazsa seçimler Kasım ayının ilk günlerinde gerçekleşecek. Oy sayım işlemlerinin ardından da 2024 sonrası yeni Amerikan başkanı netlik kazanacak. Seçimlerden zaferle ayrılan adayın göreve başlayacağı tarih ise 20 Ocak 2025 Pazartesi olacak. Öncesinde seçmenler tarafından seçilecek Seçiciler Kurulu tarafından 2024-Aralık ayında başkan yardımcısının da seçileceğini belirtelim.

Amerikan başkanlık seçim prosedürü bu noktada merak edilen bir diğer nokta. Amerika Birleşik Devletleri Anayasası’nın İkinci Maddesi diyor ki başkan adayı doğuştan Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olmalı. En az 35 yaşında olmalı ve en az 14 yıldır Amerika Birleşik Devletleri’nde ikamet etmeli.

Amerika Seçimleri Ne Zaman

Joe Biden tartışması sürüyor

Mevcut ABD Başkanı Joe Biden, politik çevrelerce tartışılan bir konunun da aktörü. Zira yaşı nedeniyle bu göreve uygun olup olmayacağı konuşuluyor. 2023 itibarıyla 81 yaşında olan Biden, seçimi kazanması halinde 83 yaşında (2025 yılı itibarıyla göreve başlayacak) göreve başlayacak.

Biden, 1971 yılından beri ABD’de aktif olarak siyasetin içinde. Kariyerini kısaca özetlemek gerekişe 2021 itibarıyla ABD Başkanı. 2009-2017 yılları arasında ABD Başkan yardımcısı. 1973-2009 arasında Delaware senatörü. 1971-1973 arasında New Castle County ilçe meclisi üyesi. 1988 ve 2008 ABD Başkan adayı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti