• Haberler
  • Siyaset
  • Anahtar Parti Lideri Ağıralioğlu, Cumhurbaşkanı Adayı'nı Afyon'da Açıkladı

Anahtar Parti Lideri Ağıralioğlu, Cumhurbaşkanı Adayı'nı Afyon'da Açıkladı

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan'ın 'Cumhurbaşkanı Adayımız, 86 milyona oh dedirtecek' açıklamasının sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Adayı'nı tarif etti

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Afyonkarahisar’da Atlı Spor Kulübü’nde basın mensupları ile bir araya geldi. Genel Başkan Ağıralioğlu, Türkiye’deki 161’inci parti olarak kurulduklarını şu anda ise ilk 5’te yer alan bir parti olduklarını belirtti. Genel Başkan Ağıralioğlu, kararsızların şu an en büyük parti konumunda olduğunu Anahtar Parti olarak kararsız seçmenle ittifak yapacaklarını kaydetti.

Anahtar Parti Lideri Ağıralioğlu, Cumhurbaşkanı Adayı'nı Afyon'da Açıkladı

“MUHASEBE ETTİRELİM”

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Kocatepe Gazetesi muhabirinin “Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan’ın tarif ettiği, 86 milyona oh dedirtecek aday siz misiniz” sorusuna şöyle cevap verdi:
“Bir şahıs etrafında Cumhurbaşkanlığı tartışması yaptırmayı hiç sevmiyorum ben. Bu şahıs etrafında tartışmanın avantajcısının AK Parti olduğu bir denklem olduğunu düşünüyorum. Tayyip Bey çok sever o bu ben mi demeyi. Cumhurbaşkanlığı makamında kimin oturacağı, cumhurbaşkanı adayının kim olacağı değil, cumhurbaşkanının ne olacağı konuşulmalıdır. Cumhurbaşkanı adil olmalıdır, merhametli olmalıdır, nezaketli olmalıdır, partisiz olmalıdır. Kendisinden olan olmayan ayırmayan, devletin bir kuruşunu canı gibi koruyan, harcadığı her kuruşun hesabını veren, kendisinden olmayanlar hukukunu daha çabuk gözeten, kendisi gibi düşünmeyenlerin çok daha rahatlığına güvenebileceği, alicenaplığında, terbiyenin de, dilin de, dildeki nezaketin de, dildeki vakarın da, siyasetteki ölçünün de, ahlakın da renkli olmaktır. Bir elbise getirmek istiyoruz Cumhurbaşkanlığı makamına, o elbise Türk milletinin evlatlarından kime uğruyorsa o giymeli.

Anahtar Parti Lideri Ağıralioğlu, Cumhurbaşkanı Adayı'nı Afyon'da Açıkladı

Demeliyiz ki bunlar kimde varsa, kimlerde varsa onlardan bir evladımız oturmalı. Bu kadar. Ama şahıs tartışmasına döndünüz mü? O şahıs tartışmasının arkasında defalarca tecrübe ettik ki hükümet cenahı çok avantajlı hale geliyor. Ben mi, o mu demeyi başarmayı çok seviyor. Sayın Cumhurbaşkanının pratiğidir bu. Kemal mi ben mi demeyi çok sever, Muharrem mi ben mi demeyi çok sever.

Anahtar Parti Lideri Ağıralioğlu, Cumhurbaşkanı Adayı'nı Afyon'da Açıkladı

Ekmeleddin mi ben mi demeyi çok sever. Sayın Cumhurbaşkanı eğer aday olacaksa nezaket mi bir mi? Biz ona öyle diyelim. Ciddiyet mi siz mi? Nezaket mi siz mi? Merhamet mi siz mi? Plan mı siz mi? Bak böyle diyelim. Stratejimi siz mi? Muhasebe ettirelim. Cumhurbaşkanına da muhasebe ettirelim. Diyelim ki bizim Cumhurbaşkanı adayımız bu. Nezaket, merhamet, plan, program, asalet, dil, vakar, ölçü, ilke... Koyalım, bizim Cumhurbaşkanı adayımız. Siz de karşısında neyle rakip oluyorsanız olun. Karnenizi alın gelin diyelim. Ondan sonra bakalım ne olur. Ben böyle planlanması gerektiğini düşünüyorum.”

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme