• Haberler
  • Siyaset
  • Anahtar Partili Aladağ: Devletin Kapısı Liyakate Açılmalıdır

Anahtar Partili Aladağ: Devletin Kapısı Liyakate Açılmalıdır

Anahtar Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Üzeyir Aladağ, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi'ne yapılan alımlarda liyakatin esas alınması gerektiğini belirtti

Anahtar Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Üzeyir Aladağ, yaptığı yazılı açıklamada Afyonkarahisar İl Özel İdaresi’ne yapılan alımlar konusunda uyarıda bulundu. Başkan Aladağ, “Son günlerde kamuoyuna yansıyan ve Afyonkarahisar İl Özel İdaresi bünyesinde gerçekleştirilen personel alımlarına ilişkin iddialar, toplum vicdanını derinden yaralamıştır.
Kura usulü ile yapılması gereken alımlara gölge düşüren “liyakat dışı müdahale” ve “sürece fesat karıştırıldığı” yönündeki iddialar, sadece bireysel mağduriyetler doğurmamakta; aynı zamanda devletin adaletine olan inancı da zedelemektedir. Liyakatsiz her alım; hakkıyla o görevi hak eden bir gencin, bir emekçinin, bir ailenin umudunun elinden alınması demektir.
Bu durum yalnızca bir kadro meselesi değil, doğrudan doğruya kul hakkı meselesidir.
Bugün binlerce insan aylarca süren süreçlerde umutla beklerken, en küçük bir şaibenin dahi varlığı; alın teriyle, emeğiyle ayakta duran vatandaşlarımızın devlete olan güvenini sarsmaktadır” dedi.

“İDDİALAR TİTİZLİKLE ARAŞTIRILMALIDIR”

Başkan Aladağ, açıklamasına şöyle devam etti:

“Toplumun sorduğu sorular açıktır: Alımlar gerçekten tamamen kura usulüne uygun şekilde mi gerçekleştirilmiştir? Sürece herhangi bir müdahale olmuş mudur? İddialar doğru değilse neden açık ve tatmin edici bir bilgilendirme yapılmamaktadır? Bu sorulara verilecek net ve şeffaf cevaplar, yalnızca bir tartışmayı değil, kamu vicdanını da rahatlatacaktır. Anahtar Parti olarak; adaletin, şeffaflığın ve liyakatin esas alınmadığı hiçbir uygulamanın kabul edilemez olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. Çağrımız nettir: Sürece ilişkin tüm detaylar kamuoyuna açık bir şekilde paylaşılmalı, iddialar titizlikle araştırılmalı ve en küçük bir usulsüzlük dahi varsa gereği gecikmeksizin yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki; devletin kapısı torpile değil, liyakate açılmalıdır. Kul hakkının olduğu yerde susmak, adaletsizliğe ortak olmaktır.”

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme