Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asıl olan eğitim ve öğretim

Asıl olan eğitim ve öğretim
Asıl olan eğitim ve öğretim

Ramazanda İkindi Sohbetlerinin 18’ncisi AKÜ İslami İlimler Fakültesi’nden Yardımcı Doçent Fatih Çakmak tarafından “Ramazan ve Karakter Eğitimi” başlığında sunuldu. Sohbet öncesi aynı fakülteden Öğretim Görevlisi Kadir Yıldırım tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.
DONANMI KULLANIMI ÇABAYA BAĞLI
Yardımcı Doçent Fatih Çakmak, “Ramazan ve Karakter Eğitimi” konulu sunumuna Kur’an-ı Kerim tilavetinde zikredilen ayeti kerimelerin mealini aktararak başladı. Allah-u Teâlâ’nın kullarına akıl ve irade gücü verip anlama ve idrak gücü bahşettiğini belirten Çakmak; “İnsanoğlu akıl, irade-idrak ve anlama gücü ile diğer varlıklardan ayrıcalıklı şekilde konumlandırıp kendisine muhatap kılan Rabbimize hamd ederek konuşmama başlama alışkanlığına sahibim. Bu donanımlar için Rabbimize ne kadar hamd etsek azdır. Tabi bu donanımların bir fiil, aksiyon ve eylem boyutuyla kullanılabiliyor olması noktasında da bir çaba gösterilmesi gerekiyor. Yine biz bu noktada eğitimde, terbiye de, ahlak eğitimi, değerler eğitimi, karakter eğitim ne dersek diyelim hepsi aynı pencere ve kapıda buluşuyor” dedi.
HAKİKAT EĞİTİM ÖĞRETİM FAALİYETİ
İnsanın akıllı ve iradeli olmasının temel noktaları oluşturduğunu söyleyen Yardımcı Doçent Fatih Çakmak, aksi halde insanın eğitiminden, insanın öğrenmesinden, kazanımından söz etmenin çok fazla mümkün olmadığını vurguladı. Fatih Çakmak, Kur’an-ı Kerimin ilk ayetlerinin bildirilme aşamasında Rabbimizin bunun bir öğrenme, öğretme faaliyeti olduğunu Alak Suresi’nin ilk beş ayetinde bildirdiğini söyledi. Çakmak; “610 yılının Ramazan ayında Kadir Gecesinde bildirilmeye başlandığını ifade ettiğimiz Yüce Kur’anın ilk cümlelerinde bu durumu gözlemliyoruz. ‘Yaratan Rabbinin adıyla oku. O insanı bir kan pıhtısından Alak’tan yarattı. Oku Rabbin sonsuz iyilik sahibidir. O insana bilmediğini öğretendir. O insana kalemle yazmayı öğretendir’ diyerek Rabbimiz başlamakta olan faaliyeti insanlarla başlayacak olan diyalogu peygamberler ve kutsal kitaplar aracılığıyla kendilerine bildirdiği ve bizim ilahi din dediğimiz hakikatin aslında bir eğitim öğretim faaliyeti olduğudur” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi