Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ata’nın Dinar’ı ziyaret yıldönümüne özel program

Dinar Belediyesi Bandosu öncülüğünde,
Ata’nın Dinar’ı ziyaret yıldönümüne özel program

Dinar Belediyesi Bandosu öncülüğünde, İstasyon Garı mevkiinden başlayan kortej yürüyüşü öncesi belediye zabıta ekipleri tarafından etkinliğe katılanlara Türk Bayrağı hediye edilerek dağıtıldı.
Program Dinar Belediye Bandosu eşliğinde İstasyon Garı mevkiinden Kaymakamlık binası önüne kadar temsili yürüyüş şeklinde gerçekleştirildi. Yürüyüş ardından Atatürk büstüne Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar tarafından çelenk sunuldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemine yönelik konuşan Başkan Acar, “Atatürk, yurt gezileri vesilesiyle üç kez ilçemizden geçmiştir. Bunlardan ilki 12 Mart 1930 tarihinde kara yoluyla olmuş, diğer ikisi ise trenle ve tahminen 1935 ve 1937 yıllarında olmuştur. Atatürk’ün ilçemizi karayoluyla ve programlı ziyareti, 12 Mart 1930 tarihinde gerçekleşmiştir. Antalya’dan hareketle Burdur’a gelen Atatürk ve beraberindeki heyet,  Burdur’da bir süre dinlendikten sonra Afyon yönüne doğru yola çıkarlar. Cumhur Reisi Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Dinar’dan geçeceği bütün köylere ilan edilir. O gün halk yürüyerek, at, eşeksırtında veya at arabalarıyla erkenden akın akın Dinar’a gelmişlerdir. O zamana kadar görülmemiş bir kalabalık oluşmuştur. Şimdi ki Belediye İş merkezinin bulunduğu binasının yerinde eski Belediye binası vardır. Kalabalığın en yoğun olduğu yer burasıdır. Cumhuriyet Meydanı da hıncahınç dolmuştur. Atatürk merdiven başında durup kalabalığa dönerek kısa bir konuşma yapar. Sonra Dinar Belediyesine girerek, Kaymakam, Belediye Başkanı ve diğer yetkililerle görüşür. Daha sonra Atatürk Türk Ocağına geçmiştir” dedi.
Programda; zabıta ekipleri tarafından vatandaşlara Türk Bayrağı, bayan flar, erkek kravatı ve Nutuk kitabı hediyeleri dağıtıldı.
Yürüyüş programına; Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Şevki Karadeniz, Mehmet Ceylan, İlçe Müftüsü Şahin Yaşar, Belediye Meclis Üyeleri, belediye birim amirleri, adliye, kaymakamlık ve emniyet personeli, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti