Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ateşle başvuran hastalar çadırda kabul ediliyor”

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, ateşle başvuruda bulunan hastaların Devlet Hastanesi içerisine alınmadan hastane bahçesinde kurulan çadırlarda müdahale edildiğini ve gerektiği takdirde
hastaneye alındığını söyledi. Korkmaz, koronavirüsle ilgili vaka sayısı açıklama yetkileri olmadığını, ateşle
başvuran hasta sayısının arttığını belirterek, “Tüm Afyonkarahisar halkından ricam lütfen evde kalın” dedi

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi bahçesine 25 Mart Çarşamba günü kurdukları iki çadırda dün itibariyle ateşi yüksek hastaların hastane içerisine alınmadan kabul edildiğini belirterek, “Ateşli hastalarımızı gerektiği takdirde hastaneye alıyoruz. Sadece ayaktan basit vakalara burada müdahale ediyoruz.” dedi.
Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili olarak yürütülen çalışmalar hakkında Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgiler veren Korkmaz, şöyle konuştu: “İki ayrı çadırda ateşle başvuran hastalarımızın müdahalelerini yapacağız. Ateşli hastalarımızı gerektiği takdirde hastaneye alıyoruz. Sadece ayaktan basit vakalara burada müdahale ediyoruz. İlk etapta başvuran hastanın nesi olduğu, tansiyon ölçme v.d gereksinimleri dışarıya bıraktık. Ama onun haricinde kırık, trafik kazası, beyin kanaması, kalp krizi gibi vakaları direk dışarıda bekletmeden hastanemizin içerisine alacağız. Ateşli hastaları hastane içerisine almadan içerideki hastaları koruyacağız. Önceki gün kurup dün başlattığımız hastane bahçesinde ateşli hastaların çadırda kabul edilmesi uygulaması Türkiye genelinde başladı.”
“HALKIMIZ LÜTFEN EVLERİNDE KALSIN”
Sadıkbey Mahallesinde toplu taşıma şoföründen kaynaklanan mahallenin karantinaya alındığı iddiasını doğrulamayan Korkmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Böyle bir şey duymadım, sıkıntımız yok. Türkiye de an itibariyle 2 bin 500 koronavirüs vakası vardır. Bilindiği üzere Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca vaka sayılarını bizzat açıklıyor. Hiçbir ilde var ya da yok şeklinde bir açıklama yapmıyor. Ama birçok şüpheli vakamızın olduğunu söyleyebilirim. Çok sayıda örnek gönderiyoruz, ateşli hastamız çok fazla. Ama sayı verme yetkimiz yok. Açıklamayı Sağlık Bakanımız yapmaktadır. Tüm Afyonkara-hisar halkından ricam lütfen evde kalın.”
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi