Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ATSO Meclis toplantısı video konferans aracılığıyla yapıldı

ATSO Meclis toplantısı video konferans aracılığıyla yapıldı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin 2020 yılının Mart ve Nisan ayları olağan toplantıları, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci yönetiminde, video konferans aracılığıyla yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “2020 yılının Mart ve Nisan ayları Meclis toplantımıza hepiniz hoşgeldiniz. Sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Konuşmama geçmeden önce Türkiye Büyük Millet Meclisimiz’in açılışının 100’üncü yılını, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Bu vesile ile Cumhuriyetimiz’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum. Ayrıca yaklaşık 1 hafta önce idrak ettiğimiz Mübarek Ramazan Ayınızı, sevdiklerinizle beraber, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir şekilde geçirmenizi diliyorum.” dedi.
“ALIŞILMADIK BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını dolayısıyla Mart ve Nisan ayları olağan Meclis toplantılarını video konferans yöntemi ile yaptıklarını belirten Merdivenci, “Bildiğiniz üzere alışılmadık bir süreçten geçiyoruz. Çin Halk Cumhuriyeti’nde 2019’un son günlerinde başlayan yeni tip koronavirüs salgını, 2020 yılında neredeyse tüm ülkelere yayıldı. Ülkemizdeki ilk vaka 11 Mart’ta görüldü ve her gün Sayın Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca tarafından konu hakkında istatistikler paylaşılıyor. Bu süreçte ‘sosyal mesafe’ kavramı, gündelik hayatımızda yer buldu. Sosyal mesafe kavramı, yeni tip koronavirüsün yayılma hızını engelleyici mesafelerin korunması, bu çerçevede toplu faaliyetlerin de sonlandırılması anlamına geldi. Biz de bugün sosyal mesafeyi koruma amacıyla iki Meclis toplantımızı, yeni kullanmaya başladığımız video konferans yöntemiyle yapıyoruz. Katılımınız için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“EKONİMEDE SÜREÇTEN ETKİLENDİ”
Bu süreçten ekonominin de etkilendiğini vurgulayan Merdivenci, “Yaşadığımız koronavirüs süreci, sadece sağlığın korunması ile sınırlı değildir. Ekonomimiz de sosyal mesafe kuralı ve halk sağlığı için uygulanması mecburi olan sıkı tedbirler neticesinde durağan bir seyir izliyor. Bazı işletmelerin faaliyetleri dururken, bazı işletmeler ise esnek çalışma sistemine geçti. Koronavirüs salgınının ekonomimize etkisini en aza indirmek için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser olağanüstü bir gayretle çalışıyorlar. Sayın Hisarcıklıoğlu ve SayınSerteser’e teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımız ile birlikte siz kıymetli Meclis Üyelerimiz ile sürecin olumsuz etkileri hakkında bir istişare toplantısı düzenlemiştik. Sizin taleplerinizi not ederek ilgili makam ve mercilere ilettik.” ifadelerini kullandı.
“TÜM ÜYELERİMİZ UYGULAMALARDAN YARARLANMALI”
Merdivenci, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu arada bir hatırlatma yapmak istiyorum: Tüm üyelerimiz, bizim de Oda olarak duyurduğumuz ekonomik düzenlemeleri incelemeli ve uygulamalardan yararlanmalıdır. Özellikle Kısa Çalışma Ödeneği, istihdamın korunması ve salgın sonrasında tam kapasite üretime geçilmesi için büyük bir fırsat sunuyor. Kısa Çalışma Ödeneği’nden mutlaka faydalanmanızı öneriyorum. Ayrıca takip ettiğinizi tahmin ettiğim TOBB Nefes Kredisi de KOBİ’lerimiz için ilk yıl ödemesiz bir finans desteği sağlıyor. TOBB Nefes Kredisi’nde Odamız’ın da katkısı bulunuyor. Yine bir kamu bankamızın da Can Suyu Kredisi, şahıs işletmelerimize ihtiyaç duyduğu sıcak paraya ulaşma imkanı sunuyor. Her iki krediden de yararlanabilirsiniz.”
“DÜNYADA YENİ NORMAL KAVRAMI GÜNDEME GELDİ”
Koronavirüs salgını dolayısıyla dünyada “yeni normal” kavramının gündeme geldiğini kaydeden Merdivenci, “2020 yılında ekonomimizin büyüme eğilimine girmesi bekleniyordu. Ancak yaşanan bu salgın dolayısıyla ekonomimizin bir süre daha sıkıntı yaşayacağı görülüyor. ‘Her şey eskisi gibi olsun’ demiyoruz, çünkü son günlerde sosyal mesafenin elden bırakılmadığı, teknolojiye daha uyumlu, ‘yeni normal’ tanımı üzerinde de duruluyor. Birleşmiş Milletler, koronavirüs salgını sonrası dönemde ekonomilerin toparlanması ve istihdamın korunması için yol haritasını açıkladı. Bu yol haritasına göre ‘eski normal’e geri dönüş olmayacak. Hükümetler yeni ekonomik yapı ve daha fazla istihdam için harekete geçmeli. Bu da gösteriyor ki yeni tip koronavirüs salgınının ardından oluşacak ‘yeni normal’, dünyamızın daha yaşanabilir hâle getirilmesi için yapılacak çalışmaların tamamını kapsayacak.
O nedenle, koronavirüs salgınını en kısa sürede atlatmamızı ve yeni normale en yakın zamanda ulaşmamızı diliyorum.” dedi.
Merdivenci’nin açılış konuşmasının ardından ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser söz alarak, koronavirüs salgınının Türkiye’de görüldüğü tarihten bu yana ATSO’nun yaptığı çalışmalar hakkında Meclis Üyeleri’ne bilgi verdi.
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Serteser’in Meclis Üyeleri’ne hitap etmesinin akabinde 2020 yılı Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci gündem maddesine geçildi. Toplantının ikinci gündem maddesinde 2020’nin Şubat ayı karar özetleri oybirliğiyle onaylandı. Toplantının üçüncü gündem maddesinde 2020’nin Şubat ayı Hesap Hülasası oybirliğiyle tasdik edildi. Toplantının dördüncü gündem maddesinde Yeni NACE Kodlarının Meslek Gruplarına Tanımlanması görüşüldü. Bu maddede ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol, Meclis Üyeleri’ni bilgilendirdi. Dördüncü gündem maddesi, oybirliğiyle onaylandı. Toplantının beşinci gündem maddesinde ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker, Yönetim Kurulu’nun Şubat/Mart 2020 Faaliyetleri hakkında sunum yaptı. Türker’in sunumunun ardından ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, 2020 yılı Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı başlattı.
Açılıştan sonra toplantının ikinci gündem maddesinde 2020’nin Mart ayı Hesap Hülasası oybirliğiyle tasdik edildi. Toplantının üçüncü gündem maddesinde ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker, Yönetim Kurulu’nun Mart/Nisan 2020 Faaliyetleri hakkında sunum yaptı.
Toplantının son maddesi olan “Dilek ve Temenniler” kısmında ATSO Meclis Üyesi Ali İhsan Çiloğlu, söz alarak koronavirüs salgınının bir an önce sona ermesi temennisinde bulundu. ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Dilek ve Temenniler” kısmının ardından Meclis Üyeleri’ne teşekkür ederek toplantıyı kapattı.