Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Ayazini de hareketlendi

Binlerce yıllık geçmişi bulunan

Binlerce yıllık geçmişi bulunan Afyonkarahisar’ın Ayazini köyü Avrupa Hareketlilik
Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılan yürüyüşe ev sahipliği yaptı

 

Afyonkarahisar’da Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yürüyüş etkinliğigerçekleştirildi. Binlerce yıllık tarihi ile dikkat çeken Ayazini köyünde gerçekleşen yürüyüş katılımcılar tarafından tam not aldı. Ayazini’de bulunan karşılama merkezi önünden başlayan yürüyüş, oyma kaya mezarları, peri bacaları, mağaralar ve doğada yaklaşık 10 kilometre olarak gerçekleşti.
Yürüyüşe katılan Çiğdem Taşpınar, “Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in başlatmış olduğu bu güzel yürüyüş için çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten gençlere ve bizlere, yani orta yaşlı gruptaki insanlara karşı, çok güzel bir hareketti bu teşekkür ediyoruz.” dedi.
GENÇLER VE YÖNETİCİLER 10 KİLOMETRELİK YÜRÜYÜŞ ETABINI KAT ETTİLER
Avrupa Hareketlilik haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar’ın yeni gözdesi, yeni gözbebeği olan Ayazini’nde yürüyüş düzenlediklerini dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, “Afyonkarahisar Valililğimizin de çok önem verdiği, önemli destinasyon alanı olan Ayazini’ye gençlerimizi spor yapmaya, yürüyüş yapmaya davet ettik. Tabi bu etkinlikte insanlara spor yapmayı, sporun sağlık üzerindeki olumlu etkilerinden, hareket yaparak insanların sağlıklı kalabileceğinden mesajlarını vermeye çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde daha büyük bir etkinlik yapmayı düşünüyoruz. Özellikle Afyonkarahisar’a yeni gelen öğrencilerimiz, üniversite öğrencilerine yönelik bir etkinlik yapacağız ki o daha çok kalabalık olacak. Şu anda 250’ye yakın öğrencimiz var. Tabi bu gençler de burayı tanıdığı zaman kendi memleketlerinde kendi arkadaşlarına tanıtmış olacak, onları da davet edecekler derken güzel bir tanıtım etkinliği olmuş olacak. 250’ye yakın gençlerimizle beraber 10 kilometrelik bir yolu kat edeceğiz inşallah.” ifadelerine yer verdi. >> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti